Minunile Romei

Roma vizitata la pas, e intradevar o minune. Muzeul in aer liber cum obisnuiesc multi sa-l numeasca, nu face decat sa surprinda la fiecare pas prin somptuozitate si prin povara imensa a istoriei. Fiecare piatra, fiecare monument, fiecare bazilica si biserica, poarta in spate istoria a sute de ani de maretie a imperiului, istoria a mii de crestini sacrificati, istorie cunoscuta unei intregi omeniri.

Daca vreti sa va plimbati prin acest “muzeu” este nevoie ca in primul rand sa stiti faptul ca in ce tine de cazare Roma, exista mai multe chestii de luat in seama. In primul rand, este vorba despre hotelele care incep de la o stea si ajung pana la cele de lux, de 5 stele. Pentru a gasi un loc de cazare acceptabil si ca pret si din punct de vedere al conditiilor, trebuie neaparat sa faceti o rezervare cu aproximatin 2-3 luni inainte. Asta daca nu vreti sa platiti prea mult si sa stati prea putin.

Daca va cazati in Roma faceti-o pentru cel putin o saptamana. Doua trei zile nu va vor ajunge niciodata nici macar sa vizitati 10 monumente importante din cele cateva sute. Bine, asta daca nu o faceti in fuga.

Pentru a vizita Roma, aveti nevoie sa nu fiti stresati sau grabiti. Aveti nevoie sa fiti relaxati pentru a cuprinde tot ceea ce inseamna Roma obiective turistice. In continuare, va recomand cateva din cele mai vizitate si bineinteles impresionante obiective turistice ale acestui oras. Daca e sa analizam din punct de vedere arhitectural, categoric vom alege pentru inceput Pantheonul din Roma. Acest templu destinat zeilor a fost construit in anul 12o i. Hr. de catre Hadrian.  Monumentul este intradevar o minune a arhitecturii pentru acele vremuri. Colosseum-ul si Forumul Roman nu trebuie nici ele ratate. Pe langa toate acestea, aveti o multime de bazilici si muzee ce merita vizitate.

Comentariile sunt inchise