Mituri si informatii interesante despre vin

Vinul este un topic special, ce are radacini in diferite ramuri precum in istorie, agricultura sau in genetica, iar odata cu timpul si a raspandirii productiei de vin, originea sa cat si informatiile istorice tind sa se piarda. Chiar daca majoritatea tarilor in zilele noastre produc vin, trebuie retinut faptul ca Franta, Spania si Italia, inca conduc detasat clasamentul in topul celor mai puternice tari de productie dar si faptul ca aceste regiuni reprezinta sursa a celor mai cunoscute sortimente de vin din lume.

Cele mai populare tipuri de vin din punct de vedere al consumului este vinul alb precum Moscato sau cele negre inghise cum ar fi Cabernet Sauvignon. 90 % dintre acestea sunt menite sa fie consumate in anul in care au fost eliberate, dar anumite sortimente de vinuri devin mai bune cu timpul, lucru datorat aciditatii, continutului de alcool sau a zaharului rezidual din continutul vinului.

De asemenea se spune ca barbatii evita sa consume vin alb deoarece este considerata o bautura a femeilor , lucru nejustificat datorita faptului ca vinul alb are mai multe caracteristici ale berii care este considerata o bautura traditional barbateasca. Vinul alb este nuantat, rafinat, elegant si complex si poate fi consumat de ambele parti si in functie de ocazie.

In ultimii zeci de ani industria vinului a crescut considerabil, ajungandu-se in situatia in care Rusia, China sau India produc vin, dar acest lucru nu schimba faptul ca cele mai cunoscute sortimente se produc inca in vestul Europei. Astazi o serie de vinuri sunt ambalate pentru a vi consumate ca noi, astazi existand doua categorii mari de vinuri: acelea care se consuma mai bine devreme si acelea care sunt menite sa fie consumate dupa o perioada de timp. Ce trebuie sa stiti despre vinurile ce sunt menite sa fie consumate mai tarziu, este ca acestea contin un grad mare de tanin si aciditatea, care nu au un gust foarte bun pana cand nu imbatranesc corespunzator.

Chiar daca in ultimii ani au avut loc diverse schimbari in industria vinului, acesta in ramane un cadou de bun gust sau un accesoriu ce nu trebuie sa lipseasca la o masa de familie sau la o petrecere. Daca va hotarati sa oferiti sticle de vin personalizate unui prieten drag sau unui partener de afaceri sau fie sa imbratisati o campanie de promovare a unui brand sau produs, trebuie sa stiti ca exista companii de productie publicitara ce va vor indruma in alegerea sortimentului de vin dorit si va vor sustine pe tot parcursul campaniei.

Comentariile sunt inchise