„Natura fara frontiere”

In perioada 13-15 septembrie 2013 a avut loc la Varna, la Graffit Gallery Hotel, conferinta regionala „Sustainable approches to interpretation: Sharing experience from Black Sea region”, din cadrul proiectului european “Interpretative Trails on the Ground – Support to the Management of Natural Protected Areas in the Black Sea Region (InterTrails)”, implementat de catre ONG Mare Nostrum, din Constanta, in parteneriat cu The Black Sea NGO Network, din Bulgaria si alte trei organizatii neguvernamentale din Ucraina, Georgia si Moldova.

La aceasta intalnire au participat  parteneri ai proiectului din tarile riverane Marii Negre, cat si diversi colaboratori din Ucraina, Georgia, Moldova,Turcia, Rusia si Bulgaria. Din Romania au participat 8 persoane, echipa de proiect si expertii implicati in activitatile de pe parcursul celor 2 ani de implementare.

Lucrarile conferintei au durat 3 zile, primele doua dedicate activitatilor inside, cu prezentari, unde fiecare partener din proiect a expus rezultatele obtinute, diferite materiale, ariile protejate unde au dezvoltat traseele si exemple de bune practici. Ultima zi a fost dedicata vizitarii unui traseu interpretativ din Bulgaria, realizat intr-o arie protejata arheologica, Yaylata, un traseu pitoresc de pe coasta Marii Negre.

Scopul proiectului este constientizarea, intelegerea si responsabilizarea legate de problemele din zona de coasta, inclusiv activitatea umana si efectele ei.

Durata proiectului este de doi ani, iar costul sau total este de 396 912 euro, cu finantarea Uniunii Europene prin Joint Operational Programme “Black Sea Basin 2007 – 2013”. Motto-ul proiectului este “Natura fara frontiere”, iar website-ul unde se pot gasi mai multe detalii este: www.trails.bsnn.org.

Cecilia Patrahau

Responsabil PR/Fundraising
ONG Mare Nostrum
Address: Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constanta 900711
Phone/Fax: +40241/612422; +40341/407432
Mobile: +40740319631
E-mail: cecilia_patrahau@yahoo.com
Web: www.marenostrum.ro

Comentariile sunt inchise