Necesitatea chirurgiei dentare

Desigur, la chirurgie dentara se apeleaza numai în cazurile cu adevarat grave, care nu pot fi tratate prin alte procedee. Numai o vizita la un cabinet stomatologic va poate raspunde la întrebarea daca s-ar putea sa aveti sau nu nevoie de o interventie chirurgicala. În general, accidentele sunt cele care trimit un pacient pe masa de operatie, însa nu neaparat. Sunt cazuri care, desi par mai usoare, au nevoie de o astfel de interventie. Iata o parte dintre problemele pe care le poate rezolva chirurgia dentara.

Maselele de minte pot da mari batai de cap. Aparitia acestora se poate produce la orice vârsta si poate fi destul de dureroasa. Problema cea mai mare cu maselele de minte este ca pot creste într-o directie gresita, astfel cauzând nu numai dureri, dar ai umflarea gingiei sau infectii. Deoarece este dintele cel mai îndepartat, poate rani destul de tare interiorul obrazului pâna când se toceste destul pentru a nu mai deranja. Îndepartarea maselelor de minte prin chirurgie dentara este un procedeu simplu, iar refacerea dupa operatie de face destul de repede.

Pierderea unui dinte poate necesita un implant. Aceasta pierdere poate fi provocata de un accident sau de o infectie care nu a fost îngrijita la timp. De aceea trebuie sa mergeti la un cabinet stomatologic imediat ce simtiti ca ceva nu este în regula. Trebuie sa încercati pe cât posibil sa evitati agravarea problemelor de dantura. În cazul unui implant, dintele lipsa trebuie înlocuit cu unul artificial care va trebui ancorat în osul maxilarului sau al mandibulei. Desigur, interventia se va face în urma unor analize detaliate si dupa ce s-a decis ca osul în cauza are consistenta potrivita.

Cazurile cele mai grave în care poate fi nevoie de chirurgie dentara sunt accidentele care duc la fracturi ale oaselor fetei. În acest caz, chirurgia dentara are un rol important pentru ca va remodela maxilarul sau mandibula, depinde de situatie, astfel încât sa nu fiti nevoiti sa traiti cu deformari grave.

Pentru a nu ajunge în situatia de a apela la chirurgie dentara trebuie sa aveai mare grija de dantura. Respectati regulile de igiena orala zilnica, însa nu va sfiiti sa faceti controlul de rutina de cel putin o data pe an la un cabinet stomatologic. De asemenea, trebuie sa aveai grija sa nu va puneti în situatii periculoase care ar putea rezulta în lovituri grave la nivelul fetei. Pâna la urma, chipul este primul cu care patrundeti în societate, deci trebuie sa îl paziti cu grija.

Comentariile sunt inchise