Noile servicii de facturare Cheque Dejeuner

INFORMATIE DE PRESA                                                 Bucuresti, 31 ianuarie 2012         

 BCR isi consolideaza pozitia de furnizor de servicii de facturare electronica in industria tichetelor de masa alaturi de Chèque Déjeuner

 

Banca Comerciala Romana (BCR) impreuna cu Transfond au incheiat un parteneriat cu Cheque Dejeuner pentru emiterea facturilor electronice. Cheque Dejeuner este a doua companie din industria tichetelor de masa care implementeaza serviciul e-Factur@ pus la dispozitie de Transfond prin intermediul BCR.

Serviciul de facturare electronica asigura atat emiterea facturilor cat si arhivarea si, respectiv, livrarea/transmiterea acestora integral în mediu electronic, inlocuind procesul similar desfasurat pe suport hartie.

e-Factur@ se bazeaza pe o aplicatie unica securizata, la care se pot conecta atat emitentii de facturi, cat si destinatarii acestora. Documentele arhivate au valoare de document justificativ din punct de vedere legal, nefiind necesara tiparirea si pastrarea acestora pe suport hartie.

Serviciul e-Factur@ completeaza strategia companiilor de optimizarea costurilor, asigurand pe de o parte automatizarea procesului de facturare si, pe de alta parte, reconcilierea creantelor si diminuarea costurilor aferente procesului de facturare.

BCR claseaza serviciul e-Factur@ in gama produselor cu valoare adaugata oferite clientilor corporate, pozitionand banca intr-o noua etapa in relatia cu clientul. BCR are in plan si dezvoltarea optiunii de transmitere a facturii electronice prin intermediul serviciului internet banking catre destinatarii finali”, a declarat Valentin Florin Galatanu, directorul executiv al Directiei Tranzactii Bancare din cadrul BCR.

„Consideram e-Factur@ un serviciu complet care ne va permite eficientizarea costurilor si timpului aferent procesului de facturare, un mai bun control si fluidizarea fluxului operational. De asemenea, la randul nostru vom oferi partenerilor un acces mai rapid si mai sigur la facturi si avantajul ca pot oricand consulta facturile arhivate. Avem convingerea ca acest sistem va fi adoptat rapid de catre clientii si afiliatii nostri.“ declara Elena Pap director general Chèque Déjeuner

Proiectul de dezvoltare a unor servicii de facturare electronica a fost realizat in stransa legatura si cu respectarea prevederilor SEPA, care mentioneaza facturarea electronica pe primul loc in cadrul Serviciilor optionale suplimentare AOS (Aditional Optional Services), urmata de reconcilierea electronica a facturilor astfel emise, cu platile electronice aferente. Dezvoltarea serviciului s-a facut cu luarea in considerare a tuturor cerintelor pietei locale, in conformitate cu prevederile legislative relevante (Codul Fiscal, Legea Semnaturii Electronice, Legea Arhivarii Documentelor in Format Electronic, Legea Contabilitatii)”, a declarat Razvan Faer, Seful Departamentului Strategie si Marketing din Transfond.

Sistemul central al aplicatiei este administrat in totalitate de catre TRANSFOND, atat tehnic cat si functional, astfel incat clientii sa isi poata concentra/directiona eforturile catre alte zone de business.

Avantajele imediate ale adoptarii modelului propus sunt atat costurile reduse cat si optimizarea proceselor interne, in conditiile unei infrastructuri tehnologice performante si in ale unor economii de scara considerabile. Aplicatia de facturare electronica e-Factur@ este parametrizata pentru a procesa un volum de facturi cuprins intre 50 si 500 de mii zilnic, scalabil nelimitat.

Parteneriatul dintre BCR si TRANSFOND in ceea ce priveste serviciul e-Factur@ continua astfel cea de-a treia directie de dezvoltare in domeniul serviciilor financiare bazate pe infrastructura tehnologica, pe langa serviciile de plati interbancare si linia de urgenta pentru carduri pierdute/furate (serviciul LUC).

Pe langa Chèque Déjeuner, BCR mai are semnate astfel de parteneriate cu inca 2 companii – EDENRED si MegaConstruct.

 

Despre BCR

 

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoare activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.

 

BCR ofera o gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.

 

*  *

 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 septembrie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 216,1 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 2.631,9 milioane EUR si un raport cost/venituri de 52.4%.

 

Despre Chèque Déjeuner

Chèque Déjeuner România face parte din Grupul Chèque Déjeuner, al treilea emitent la nivel international pe piata tichetelor cu valoare sociala si culturala.

Cu o prezenta de 10 ani in Romania, compania ofera celor peste 20.000 de societati client diverse instrumente de motivare: tichete de masa Chèque Déjeuner, tichete cadou Cadhoc, tichete de cresa Chèque bébé, tichete social Chèque de Services si tichete de vacanta Chèque vacances.

Alaturi de avantajele fiscale oferite, tichetele Chèque Déjeuner sustin diversificarea pachetului salarial, stimuleaza si fidelizeaza angajatii si cresc puterea de cumparare.

Filiala din România s-a implicat de-a lungul timpului in actiuni cu caracter social, precum sponsorizarea copiilor abandonati, a caminelor de batrâni sau a celor în nevoi în urma inundatiilor, preocupare care va fi mentinuta si pe viitor.

Chèque Déjeuner România este întotdeauna pregatita sa ofere tot suportul si expertiza sa pentru a pune la dispozitia clientilor sai cele mai bune servicii.

Creat in 1964, Grupul Chèque Déjeuner si-a dezvoltat activitatea prin intermediul mai multor filiale din Franta si din strainatate, promovând noi produse ce satisfac nevoi complementare. De asemenea, datorita faptului ca activitatea se concentreaza în acest domeniu, prin inovatiile si serviciile sale s-a impus ca specialist al tichetelor de valoare. La nivel mondial, grupul emite tichete in valoare de 4,3 miliarde de euro pentru 21,7 milioane de beneficiari si este prezent in 13 tari in care are un total de 2.130 de colaboratori.

*  *

Despre TRANSFOND

 

TRANSFOND este operator al Sistemului Electronic de Plati: administrator si operator al sistemului SENT (casa automata de compensare), administrator tehnic si operator al sistemului ReGIS (sistemul de decontare pe baza bruta în timp real), conform mandatului acordat de catre Banca Nationala a României, operator tehnic al sistemului SaFIR (sistemul de depozitare si decontare a operatiunilor cu titluri de stat).

Începând cu luna iulie 2009, TRANSFOND este furnizor autorizat de Servicii de Arhivare Electronica (e-Arhiv@) în conformitate cu prevederile Legii nr. 135/2007 privind arhivarea documentelor în forma electronica. Autorizarile si acreditarile necesare au fost obtinute în baza ordinelor Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, nr. 521 si 522.

Totodata, TRANSFOND a lansat, începând cu data de 1 septembrie 2009, Linia de Urgenta pentru Carduri (LUC), serviciu destinat emitentilor de carduri din România, ce pune la dispozitia clientilor institutiilor înrolate un numar unic de contact, disponibil 24/7/365, pentru blocarea cardurilor pierdute sau furate.

În 2010, TRANSFOND îsi completeaza gama de servicii oferite, prin adaugarea la acestea a Serviciului de Facturare Electronica (e-Factur@), destinat emitentilor de facturi.

 Informatii suplimentare despre produsele si serviciile oferite de TransFonD, puteti afla:

 

 Pentru informatii suplimentare:

BCR, Directia de Comunicare

Tel. 312.00.56; Fax 313 0117

Ionut Stanimir, e-mail: ionut.stanimir@bcr.ro

Cezar Marin, e-mail: cezar.marin@bcr.ro

Chèque Déjeuner

(Tel. 021 402 82 23; Fax: 021 313 00 85

Ana-Maria Iacob, aiacob@chequedejeuner.ro)

 

TRANSFOND, Serviciul Marketing si Comunicare

Tel. 201.75.40; Fax 233.41.69

Raluca Ni??, e-mail: rnita@transfond.ro

Mirela Cojoc, e-mail: mcojoc@transfond.ro

Comentariile sunt inchise