Noul Seat Leon 2013 dezvolta pana la 184 CP

Editia din acest an a Salonului Auto de la Paris a fost utilizat de Seat la maximum pentru promovarea noii generatii de Seat Leon. Dezvoltat pe noua platforma modular MQB pe care nemtii de la Volkswagen, grup din care face parte si construcorul spaniol Seat, au lansat-o in urma cu putin timp, noul Leon este cu aproximativ 90 de kilograme mai usor decat vechea generatie de Seat Leon care a fost lansata in anul 2005.

Datorita scaderii in greutate noul Leon se bucura de un consum mai redus de carburant. Economia de carburant atinge pana la 22 de procente fata de vechea generatie. Versiunea 2013 a lui Leon este cu 5 milimetrii mai scurta decat modelele fabricate pana in prezent. Chiar daca este mai scurt ampatamentul masinii a crescut, in mod paradoxal, cu 6 milimetri.

Din punctul de vedere al design-ului noua generatie pastreaza in linii mari forma consacrata a lui Leon, insa designerii spanioli au adoptat un nou limbaj in ceea ce priveste liniile masinii. Astfel acestia au trasat o multime de linii si forme angulare pe exteriorul caroseriei lui Leon.

interior seat leonLa interior Seat Leon pare desprins din viitor, design-ul este unul total futuristic, ofera o foarte placuta senzatie de aerodinamicitate, iar plansa de bord este complect redesenata.

Despre motoarele ce vor echipa noile Seat Leon trebuie spus ca vor cuprinde o plaja generoasa de la 1.2 TSI de 86 cai putere pana la 1.8 TSI de 180 cai putere, dar si un motor 2.0 TDI de 150 cai putere.

Clientii mai pot alege si alte motorizari precum 1.6 TDI de 105 cai putere, 1.4 TSI cu 122 CP, 1.6TDI de 90 de cai. Cel mai puternic motor care va fi montat pe noul Seat Leon va fi de doi litri turbodiesel ce va dezvolta 184 de cai putere si un cuplu de 380Nm.

Oficialii Seat au anuntat in cadrul Salonului Auto de la Paris, in cadrul conferintei de presa, ca noul Leon o sa fie disponibil in trei versiuni, cu 3 si 5 usi, dar si varianta break.

Comentariile sunt inchise