Nunta intr-o zi de 13

Ciudate sunt superstitiile lumii! De la o civilizatie la alta intalnim tot felul de superstitii, dar parca nici una nu este mai puternica decat cea legata de numarul 13. Superstitia legata de numarul 13 se pierde in negura vremii, daca pentru chinezi reprezenta un numar cu noroc, popoarele din nordul europei se fereau de numaraul 13 mai ceva decat dracu de tamaie. Niciodata intr-o incapere sau la masa nu aveai cum sa intalnesti 13 persoane. Si totusi daca intr-o camera se afla 13 persoane cel care sta cu fata la oglinda este pe cale de a-l intalni pe Creator. Crestinii au avut grija sa-i atribuie acest numar lui Iuda, acesta fiind considerat persoana cu numarul 13 la Cina Cea de Taina. Nici cultura noastra nu a scapat dea ceasta superstitie, mai grav este atunci cand: ziua de 13 sa corespunda cu ziua de marti a saptamanii, s-a terminat smecheria…  In Statele Unite ale Americii se merge atat de departe cu aceasta superstitie incat nu vei intalni nicioadata numarul 13 intr-o sala de cinema, intr-un avion, etc. Au mers atat de departe incat au reinventat numaratoarea, nu exista etajul sau nr 13, acesta s-a transformat in numarul 12bis. Daca la noi este marti, la ei este vineri, este ziua in care se produc cele mai multe probleme.

Este o vorba: pana nu vezi nu crezi! Un cuplu din Anglia a vrut sa se convinga de acest lucru si au organizat petrecerea de nunta intr-o zi de vineri 13. Calvarul a inceput cu doua zile inainte de nunta, cand tot decorul a fost daramat de o ploaie torentiala, ca mai apoi sa aiba loc si un incendiu si cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, un copil a avut nevoie de ajutorul medicilor dupa o intoxicatie severa. Fotografiile de la petrecere le vor aduce aminte toata viata prin ce au trecut in ziua in care trebuiau sa fie cea mai fericiti.

O vorba din batrani spune: CREDE SI NU CERCETA!  Cu siguranta era mai bine pentru ei daca aflau prima data de aceasta zicala!

 

 

 

Comentariile sunt inchise