Oameni de stiinta, ecologisti si experti juristi dezbat procedurile de monitorizare si management pentru restaurarea recifelor din Marea Neagra 20-22 Mai 2013, Constanta, Romania

În perioada 20 – 22 Mai 2013, va avea loc la Neptun, cea de-a doua masa rotunda din cadrul proiectului “Research and REstoration of the Essential Filter of the Sea – REEFS”, proiect finantat de Uniunea Europeana, prin Programul Programul Operational Comun de Cooperare în bazinul Marii Negre 2007-2013.

Scopul întâlnirii este acela de a revizui procedurile de management si monitoring, împreuna cu cele administrative legate de conservarea recifelor din Marea Neagra în tarile partenere Bulgaria, Romania, Georgia, Turcia si Ucraina.

            Oamenii de stiinta, ecologistii, expertii juristi si reprezentanti ai organismelor publice vor schimba informatii si vor aduce în discutie Planul de Actiune si Programul REEFS la Marea Neagra  ca instrumente de monitorizare si management ale instalarii recifelor artificiale, masurile necesare de advocacy, precum si crearea unor retele si sinergii între partile interesate din jurul bazinului Marii Negre.

Discursurile de deschidere vor fi sustinute de Mihaela Cândea, director executiv ONG Mare Nostrum si de Tzvetkov Petko, manager de proiect din partea Fundatiei Bulgare pentru Biodiversitate, beneficiarul proiectului.

Institutiile care vor lua parte la implementarea acestui proiect sunt: Bulgarian Biodiversity Foundation, Georgian ILIA State University din Tbilisi, ONG Mare Nostrum din Constanta, partenerul gazda,  Turskish Black Sea Technical University din Trabzon si Odessa Branch of the Institute for Biology of Southern Seas (OBIBSS).

„Research and Restoration of the Essential Filters of the Sea (REEFS)” este un proiect – pilot international axat pe cercetarea stiintifica a impactului recifelor artificiale asupra mediului marin din Marea Neagra. Bugetul total este de 627 650 EURO, din care suma oferita de Uniunea Europeana prin Programul Operational Comun de Cooperare în bazinul Marii Negre 2007-2013 este de 564 885 EURO.

Comentariile sunt inchise