Oferta de Cazare in Cluj Napoca

Cluj Napoca este situat intre legatura intre Munti Apuseni, Podisul Somesan si Campia Transilvaniei, intinzandu-se pe vaile raurilor Nadas si Somesul Mic, iar spre partea de est ocupa terasa siperioara Dealului Feleac, avand inaltimea cuprinsa intre 500 si aproximativ 830 de metri, in nordul orasului se gasesc dealurile Clujului cu inaltimea de 685 . Ofertele de cazare in Cluj sunt ieftine datorita proprietariilor care le ofera turistilor o parte din proprile locuinte.

In acest oras vin o multime de elevi care au terminat liceu pentru a-si continua studiile, aici gasindu-se o multime de universitati si facultati pentru ca fiecare student sa isi aleaga cea ce este mai bine pentru el. Universitatea “Babes-Bolyai” este cea mai mare universitate din tara cu aproximativ 50 000 de studenti si avand aproximativ 170 de specializari atat in limba romana cat si in maghiara, germana si engleza. Dar aceasta nu este singura universitate din oras, mai gasindu-se alte 8 univesitati

-Universitatea Tehnica care are are aceleasi ramuri ca si Universitatea Politehnica Bucuresti

-USAMV

-Univesitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”

-Academia de Muzica”Gheorghe Dima”

-Universitatea de Arta si Design

Aici s-au infiintat de multe instituturi de invatamant datorita numarului mare de maghiari din afara tarii care vin sa studieze la noi in tara. De asemenea in Cluj se gaseste o comunitate foarte mare de maghiari, a doua din tara. Datorita maghiarilor si a altor straini care au ales sa convietuiasca in tara noastra, Cluj Napoca are o cultura foarte diversificata, mai ales in obiectivele turistice care pot fi vizitate, dar de asemenea si mancarurile sunt formate din amestecarea bucatariei romanesti si bucataria maghiara.

Orasul Cluj Napoca, un oras plin de cultura aici gasindu-se dea lungul vremii o multime de personalitati atat romane cat si maghiare. Obiectivele turistice sunt o amestecare intre istoria romaneasca si istoria maghiara deoarece dea lungul anilor acest oras a fost condus si de conducatori de origine maghiara. In oras se vorbeste atat romaneste cat si maghiara, fiind a doua limba vorbita.

Hotelurile din Cluj sunt accesibile pentru orice turist care doreste sa viziteze aceasta zona deoarece fiecare prorprietar incearca sa ofere cazare pentru toate buzunarele.

 

 

Comentariile sunt inchise