ONG Mare Nostrum lanseaza Concursul Video European MARLISCO

Luni, 9 septembrie  2013, in cadrul proiectului european MARLISCO, Mare Nostrum lanseaza un Concurs Video, vizand tinerii si scolile lor, in 14 tari europene cu deschidere la mare.

Concursul Video MARLISCO incurajeaza tinerii sa se familiarizeze cu problema deseurilor marine in marile europene si sa isi impartaseasca viziunea cu publicul larg.

Tinerii sunt invitati sa produca un  film scurt (maxim 2 minute), in care sa isi exprime parerile lor despre problema deseurilor marine. Astfel, ei pot deveni agenti ai schimbarii in societate – nu numai pentru ca reprezinta viitoarea generatie de consumatori si de persoane de decizie, dar si pentru ca ei sunt adesea elemente de inspiratie si influenta in familia si comunitatea lor.

Aceasta provocare va promova gandirea critica si cetatenia activa in randul tinerilor, cu privire la o problema complexa, care este responsabilitatea si care ne afecteaza pe toti.

Grupul tinta general este reprezentat de tinerii intre 12 si 18 ani, dar grupa de varsta specifica difera de la tara la tara. Aceasta provocare poate fi preluata de o scoala, o asociatie sau club de tineret, ca activitate curriculara sau paralela in cadrul unui curs si abordata in cadrul unor discipline multiple. Echipa participanta trebuie sa fie sustinuta de o entitate legala.

14 tari europene cu deschidere la mare vor participa la Concursul Video MARLISCO:  Italia, Olanda, Regatul Unit al Marii Britanii, Franta, Slovenia, Irlanda, Romania, Germania, Cipru, Bulgaria, Spania, Portugalia, Turcia si Danemarca. Cadrul general al concursului este identic in toate tarile, dar aspecte precum grupa de varsta, juriul si premiile sunt definite la nivel  national.

Concursul video este programat odata cu inceputul anului scolar 2013-2014.

Inscrierea filmelor este posibila intre 9 septembrie 2013 (lansarea oficiala) si 14 februarie 2014. Castigatorii vor fi anuntati la sfarsitul lunii martie 2014.

Clip-urile video vor reprezenta modul in care tinerii europeni vad problema si solutiile posibile. Ei vor deveni agenti de schimbare in societate si mesajele lor video creative vor informa si vor inspira publicul larg.

Cele mai interesante creatii vor fi diseminate activ in media nationala si europeana. Cele mai bune filme, din toate tarile, vor fi puse la un loc intr-un film final, ce va compila “vocile tinerilor europeni despre problema deseurilor marine” si care va fi premiat in mai 2014, la un eveniment european de nivel inalt.

Proiectul MARLISCO (Deseuri marine in marile Europei: constientizare sociala si co-responsabilitate) a demarat, cu succes, la Comisia Europeana pentru Cercetare si Inovare de la Bruxelles, in  26-27 iulie 2012.

 

 

Cecilia Patrahau – Responsabil PR Mare Nostrum

Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constan?a 900711, Romania

Telefon/ Fax: 0241-612422, 0341-407432, 0341-407433

E-mail: event@marenostrum.ro

Persoane de contact pentru concurs: Anca Gheorghe: 0762 673 750, anca_gheorghe@marenostrum.ro

Comentariile sunt inchise