Optimizarea de baza a platformei Joomla

Inainte de a vorbi despre optimizarea acestei platforme as dori sa prezint putin Joomla pentru a scoate in evidenta avantajele acestui software minunat. Astfel, Joomla impreuna cu alte cateva software similare cu ajutorul carora se pot construi rapid site-uri de calitate au devenit in ultimii ani extrem de populare deoarece cu ajutorul acestora poate fi contruit orice site, magazine online, site-uri de prezentare, site-uri de mica publicitate, etc. Dar poate cel mai interesant lucru in legatura cu Joomla este faptul ca folosirea ei nu necesita cunostinte de programare iar astfel putem intra in posesia unui site ieftin si de calitate. Joomla are si un suport foarte puternic, atat in Romania cat si in alte tari. Exista foarte multe site-uri atat in limba romana cat si in limba engleza care ofera o multime de tutoriale dar poate cele mai valoroase sunt forumurile care sunt destinate in exclusivitate acestei platforme. Pe aceste forumuri orice poate cere ajutor in cazul in care intampina dificultati legat de acest software. Deci dupa se poate observa Joomla este un adevarat etalon al stiintei de creare website, acest lucru este demonstrat si prin faptul ca Joomla are in jur de 10.000 de extensii cu ajutor carora pot fi realizate foarte usor o multime de lucruri minunate.

Acum, dupa ce am facut cunostinta in linii mari cu Joomla haideti sa vedem ce presupune optimizarea ei de baza. In primul rand trebuie sa cautam fisierul numit htaccess.txt in radacina Joomla si acest fisier trebuie sa redenumim in .htaccess apoi trebuie sa intram in partea de admin la configuratii globale si trebuie sa autorizam aparitia asa numitor linkuri sef. In urma acestor pasi vom obtine URL-uri frumoase care pot fi interpretate in mod eficient de catre motoarele de cautare. Apoi mai trebuie sa cautam si fisierul robots.txt si in acest fisier va trebui sa stergem urmatorul rand: Disallow: /images/. Astfel motoarele de cautare vor include printre rezultate si imaginile care sunt gazduite pe site-ul nostru.

Este important ca fiecare pagina web din interiorul site-ului nostru sa fie lipit de cate un punct de meniu. Procedand astfel vom obtine de asemenea URL-uri care vor fi maxim apreciate de catre diferitele motoare de cautare. Nu neaparat trebuie sa fie vizibile pe site toate punctele de meniu, este important doar sa nu avem in site articole si pagini neadaugate la meniuri. In unele cazuri, de exemplu in cazul unui site de stiri care are mii de articole si astfel mii de pagini ar fi chiar imposibil de realizat ca toate punctele de meniu sa fie vizibile pe site. Idea e doar ca toate paginile sa fie adaugate la cate un punct de meniu, nu este o conditie ca aceste puncte de meniu sa fie si vizibile pe site.

Deci, pe baza informatiilor de mai sus cred ca putem afirma linistit ca cu ajutorul acestei platforme putem construi rapid si in mod eficient un site ieftin si de calitate dar totodata trebuie sa remarcam si faptul ca aceasta platforma de creare website poate fi considerat putin mai deosebit in unele privinte. Insa nu trebuie sa fim speriati de aceste deosebiri deoarece in Joomla pot fi regasite si pot fi utilizate toate elemente de optimizare bine cunoscute cum ar fi de exemplu meta descrierile, tagurile, atributul alt la imagini, etc. In ansamblu, analizand pachetul Joomla din punct de vedere SEO putem afirma ca este o unealta extrem de performanta care poate garanta pozitii avansate pentru orice site atat in google cat si in celelalte motoare de cautare.

Comentariile sunt inchise