Origami, quilling si treasure hunt cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

ONG Mare Nostrum desfasoara, in perioada 31 mai–5 iunie 2011, evenimentul „Green Week” organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului (5 iunie). Primele doua activitati din cadrul evenimentului s-au incheiat deja. Urmatoarele doua vor avea loc in intervalul 4–5 iunie la Liceul Teoretic Ovidius, respectiv Tomis Mall Constanta.

Prima activitate din cadrul evenimentului, care a avut loc pe data de 31 mai in Tomis Mall Constanta, a fost concursul de origami si quilling. Competitia s-a adresat prescolarilor si a vizat realizarea unor figurine, avand ca tematica natura inconjuratoare. Jurizarea a fost realizata pe baza unor criterii clar stabilite: respectarea temei, aspectul estetic si originalitate. La eveniment au fost prezenti si artisti handmade care au facut demonstratii ale maiestriei lor in arta plierii hartiei. Castigatorii au primit diplome, materiale promotionale Mare Nostrum si jocuri interactive legate de mediu.

Cea de-a doua activitate, concursul de tip vanatoare de comori in aer liber, a avut loc in data de 2 iunie in cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta. Cei aproximativ 100 de elevi participanti au fost impartiti pe echipe si s-au intrecut in identificarea comorii eco, urmand indiciile oferite. Trei echipe de la clasele I–IV s-au clasat la egalitate, motiv pentru care au fost supuse unei probe de departajare – realizarea unei figurine origami dupa un model dat. La finalul concursului au fost desemnate doua echipe castigatoare – una de la clasele I–IV si cealalta de la clasele V–VIII.

„Implicarea elevilor de scoala generala si a prescolarilor, in cadrul evenimentului, a fost pe masura asteptarilor noastre. Acestia au fost foarte incantati atat de activitatile desfasurate, cat si de premiile primite. Speram sa avem aceeasi implicare si la celelalte doua evenimente care urmeaza. Este vorba despre dezbaterile pe teme de mediu care vor avea loc pe data de 4 iunie la Liceul Teoretic Ovidius si despre actiunea de colectare a uleiului vegetal uzat care va avea loc in data de 5 iunie in Tomis Mall (etaj 3), in intervalul 15.00–17.00. Ne dorim ca, la aceasta ultima activitate, un numar cat mai mare de cetateni sa dea dovada de responsabilitate civica si sa vina sa predea uleiul rezidual care le-a ramas de la gatit”, a declarat Andreea Ionascu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum.

Editia de anul acesta a evenimentului Green Week isi propune implicarea unui public cat mai variat în actiuni de informare si constientizare a problemelor cu care se confrunta mediul.

Parteneri: Tomis Mall Constanta, Radio Constanta si Constanteanul.com

Comentariile sunt inchise