Panouri Radiante

Firma GOOD AFFAIRS comercializeaza panouri radiante, panouri radiante in infrarosu , plasme termice de toate tipurile si dimensiunile.
Panourile cu infrarosu incalzesc oamenii prin mecanisme termice directe sau secundare. Panoul produce energie infrarosie care radiaza asupra oamenilor si a obiectelor, acestia absorbind energia si convertind-o direct in caldura, identic cu a fi incalzit de razele soarelui.
Panourile radiante in infrarosu prin caldura pe care o emana, asigura confort la temperatura mai mica a aerului, nu produce curenti de aer, imbunatateste circulatia sangelui, etc.
Energia radianta care intalneste podeaua, peretii si alte obiecte din cladire este absorbita si aceste obiecte, cu cat se incalzesc mai mult, re-radiaza energie termica. Mecanismul este acelasi ca in cazul incalzirii atmosferei dupa ce pamantul a absorbit caldura de la soare.

Deoarece majoritatea cladirilor au o podea din ciment, avem un ideal rezervor de stocare. Unde exista un surplus de caldura, il absoarbe si apoi stocheaza. Unde este o lipsa de caldura (o usa este deschisa sau este o noapte deosebit de rece), acest rezervor de energie elibereaza caldura si o transmite celorlalte obiecte din incapere.
Proiectand un astfel de concept de radiere a caldurii se imbunatateste considerabil temperatura si distrubutia uniforma a caldurii.
Avantajele sistemelor cu aer cald sunt:no sursa termica centralizata si flexibilitatea de a orienta aerul cald exact acolo unde este dorit. Deasemeni, astfel de echipamente pot fi usor incorporate in sistemul cladirii.
Cateva dezavantaje sunt: zgomotul, stratificarea, circulatia prafului si costul de operare, mai ales in cladiri de dimensiuni mari. Caldura infrarosie rezolva majoritatea acestor deficiente.
Incalzirea prin panouri cu infrarosu reprezinta un sistem futuristic, inovator si economic din punct de vedere al consumului energetic, proiectat pentru a oferi o caldura placuta.
Un astfel de sistem, cu mai multe zone poate fi creat foarte usor, cu un termostat separat in fiecare camera. Acest lucru poate oferi economii de energie importante prin faptul ca permite numai ca zonele locuite sa fie incalzite, dar si datorita faptului ca asigura un confort termic ridicat la o temperatura a aerului mai mica.
Panourile radiante sunt foarte recomandate in cazul activitatilor de modernizare si renovare.
Deoarece aceste panouri nu prezinta parti in miscare, precum ventilatoare sau compresoare, acestea nu produc zgomot si nu au nevoie de intretinere. Nu necesita cuptor, filtre, suflante, conducte sau combustibili de orice fel.
Aerul cald se ridica. Rezultatul este ca intr-o cladire de mari dimensiuni, temperatura optima se afla la nivelul oamenilor, dar in apropierea tavanului este foarte cald.
Temperatura crescuta de la nivelul tavanului in comparatie cu temperatura optima creste pierderea de caldura prin tavan si alfel si consumul de combustibil.
Cladirile de dimensiuni mari cu deschideri ale usilor mari ridica mari probleme sistemelor de incalzire traditionale.
Cand usile sunt deschise, aproape tot aerul inchis este eliminat in exterior. Pentru a restabili temperatura dorita, aerul din interior trebuie reincalzit si apoi condus in jos de catre curenti de aer de mare putere.
Caldura radianta precum a soarelui, ofera oamenilor un mediu confortabil la temperaturi scazute ale aerului, astfel se realizeaza economii fata de utilizarea combustibililor.
In cladiri mari precum depozitele, unde usi mari sunt des intalnite, folosind incalzirea prin infrarosu se realizeaza o recuperare de caldura rapida si astfel mai putin combustibil risipit.
Avantajele folosirii unui panou radiant in infrarosu pentru apartamente, case,vile, spatii comerciale:
· Fara mizerie, zgomot sau vibratii;
· Fara gaze daunatoare;
· Fara conducte;
· Fara curenti de aer;
· Fara miros;
· Este ecologic;
· Asigura confort la o temperatura mai mica a aerului;
· Economie datorita termostatelor zonale.
· Se simte “caldura sobei de teracota”
· Fara pierdere de oxigen sau umiditate a aerului.
· Fara stratificare a caldurii
· Igienic, fara ridicarea prafului (pentru clinici, spitale, atmosfera sterila)
· Pereti uscati , indeparteaza ciuperca de mucegai.
· Fara smog electric, rezistenta de incalzire in fibra de carbon (fara metale)
· Recomandat de medici pentru alergici, asmatici si reumatism
Functionalitati
· Ocupa putin loc: elemente de incalzit plate si compacte
· Mareste suprafata utila: camera centralei poate fi folosita cu alta destinatie
· Siguranta mare in exploatare: defectiunile sunt practic excluse ; nu necesita revizie
· Cel mai simplu mod de comanda si reglare
· Masurare exacta a consumului; poate fi permanent controlat
· Decontare exacta a consumului, eventual pe spatiu si element de incalzire
Detalii si preturi puteti gasi pe: http://www.panouri-infrarosu.ro
Telefon Contact: 0722352716

Comentariile sunt inchise