Parul gras versus parul uscat

Daca va vine sa credeti sau nu, parul normal, este cel mai rar intalnit tip de par. Majoritatea au parul uscat sau gras. Secretul unui par normal este echilibrul de uleiuri secretate si buna hidratare a acestuia.

 

Parul uscat este mai des intalnit decat parul gras, pentru ca aceasta afectiune este cauzata de excesul de produse de ingrijire a parului, cum ar fi: uscatorul, placa de par. Aceste instrumente pot deteriora parul, cauzand despicarea varfurilor si ruperea acestuia. Pentru a reduce uscarea parului, foloseste sampoane si balsamuri hidratante si evita produsele de styling, care contin orice tip de alcool.

Parul gras are propriile probleme de rezolvat. Daca parul dumneavoastra se ingrasa foarte repede dupa spalare si se lipeste de cap e un semn ca glandele sebacee ale pielii capului produc mai mult sebum. Parul va trebui spalat mai des, poate chiar zilnic, si daca folositi un sampon agresiv, el se va ingrasa si mai repede. Se creaza astfel un adevarat cerc vicios. De aceea e bine sa folositi un sampon cu un pH neutru, care regleaza secretia de sebum.

 

Daca ai parul gras, evita folosirea de balsamuri, geluri sau spume de par, pentru a nu ingreuna si mai mult parul. Trebuie evitate si uscatoarele, ondulatoarele si placile de par, pentru ca acestea usuca excesiv parul, iar glandele sebacee vor produce mai mult sebum pentru a compensa aceasta problema.

 

Parul gras nu trebuie periat intens, deoarece astfel produce si mai mult sebum. Cand il uscati cu foehn-ul, periati in raspar, pentru a-i da mai mult volum. Ce-i drept, uleiul din arbore de ceai este un tratament eficient impotriva parului gras,  adaugati la fiecare spalare cate 5-10 picaturi de ulei in sampon, deoarece regleaza productia de sebum. Atentie la o alimentatie sanatoasa; mancati, asadar, multe fructe, legume si produse din faina integrala si evitati alimentele prelucrate industrial si mancarurile grase.

 

Pentru absorbtia excesului de sebum, poti folosi un sampon pentru par gras uscat. Parul va avea un aspect proaspat si un miros placut. Samponul uscat se aplica pe par, se lasa o vreme sa actioneze, iar apoi se indeparteaza prin periere, tinand capul aplecat inainte.

Comentariile sunt inchise