Poiana Brasov – O statiune montana de vis!

Fondata in 1895, Poiana Brasov a inceput prin a fi o zona turistica pentru orasul Brasov. Prima constructie inceputa aici a fost in anul 1904. In 1906 Poiana Brasov a devenit statiune turistica de ski si doar trei ani mai tarziu a avut loc prima Competie de Ski din Romania. In anul 1951 Poiana Brasov a gazduit Jocurile Internationale de Iarna studentesti. Aflata la numai 12 km de orasul medieval Brasov si la peste 1020 m altitudine, Poiana Brasov este o oaza de liniste pentru toate categoriile de turisti in toate anotimpurile.
Cunoscuta ca o statiune climaterica permanenta si de sporturi de iarna, Poiana Brasov se lasa a fi descoperita de vizitator ca o oaza de liniste care te face sa te detasezi rapid de mediul citadin.
In prezent statiunea se afla intr-o continua transformare. Pe zi ce trece apar tot mai multe locatii noi, crescand gradul de confort si satisfactie al turistilor ce aleg sa-si petreaca vacantele in statiune. Accesul in Poiana Brasov este cat se poate de facil. Cu avionul poti veni pana la Bucuresti sau Sibiu de unde mai ai aproximativ 150/170 km pana in statiune. Poti veni cu trenul pana in Brasov de unde ori iei autobuzul (din gara Brasov autobuzul nr.4 pana pe Livada Postei de unde iei autobuzul nr.20 pana in Poiana Brasov). Binenteles poti aranja un transfer pana in statiune.

Poiana Brasov are multe locuri de descoperit indiferent de sezon. Vara turistul invatat cu muntele poate sa faca drumetii montane in masivul Postavarul si imprejurimi descoperind numeroasele trasee marcate dar poate sa surprinda si adevarata natura, intrand pe potecile umblate numai de salbaticiuni. Sejurul in Poiana Brasov este recomandat in tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine (hipertiroidie benigna), pentru boli ale aparatului respirator (sechele ale pleureziei sau sechele virale sau ale pneumoniei bacteriene, pentru anumite forme de astm bronsic si de bronsita astmatiforma cronica). Intinzandu-se pe un platou la baza muntelui Postavarul care face parte din lantul Carpatilor Meridionali, statiunea Poiana Brasov denumita si Poiana Soarelui, este un model de frumusete. Aerul pur existent aici, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, presiunea atmosferica relativ scazuta si ionizarea intensa, sunt principalii factorii naturali de cura.

Cazare ieftina in Poiana Brasov pueti gasii la mici antreprenori ce isi inchiriaza locuintele ( pensiuni, vile, cabanute). In Poiana , unitatile de cazare sunt de la medii la foarte bune, deci slabe sanse sa gasiti ceva foarte urat sau neconfortabil.

Comentariile sunt inchise