Poveste de iarna

 

Un foc sublim arde in vechea soba din casa bunicilor. Flacara rosiatica hipnotizeaza. Copiii, plini de veselie, se aduna in jurul cadourilor primite. Laptele cald sta linistit in pahar, iar fursecurile din farfuria de langa ii tenteaza pe copii. Bradul ii pazeste, iar intregul cadru pare un colt magic smuls dintr-o poveste de iarna spusa de bunici copiilor. Aceste amintiri frumoase despre serile cuminti petrecute sub brad la lumina focului fauresc in noi traditia si sentimentul de apartenenta.

Totodata, se nasc trendurile cu motive folclorice. Parintii pot alege acum pentru copiii lor minunate rochii de copii sau paltoane copii cu ilustratii oarecum naive si imprimeuri brodate sau cusute manual. Acestea devin un cadou frumos, dar si practic, care nu trebuie sa se regaseasca doar sub pomul de Craciun, ci poate fi oferit si primit cu drag de micuti pe toata durata iernii. Imbinarea culorilor vii cu elementele folclorice misterioase creaza o lume fermecatoare pentru copii, care pot purta cu ei o minunata poveste sau un anumit personaj brodat pe hainuta lor care le va deveni cu siguranta prieten drag, ce va capata un iz de real.

Iarna este in sine un cadru feeric, iar nebunia tangoului fulgilor de nea creaza in noi dorinta de apropiere. Frigul si caldura se impletesc sublim, creand contraste incredibile. Iar, povestile spuse de secole intregi am invatat sa le purtam mereu, in fiecare an, in fiecare iarna si sa le spunem mai departe, incantandu-i si pe cei mici cu iluzia si realitatea unor sentimente placute.

Comentariile sunt inchise