Pregatirea autovehiculelor pentru sezonul rece

baterii autoOrice vechicul modern functioneaza cu ajutorul unui acumulator. Indiferent de capacitatea cilindrica, tipul motorizarii, dotari sau marca, energia electrica este ceva absolut necesar – atat pentru pornire cat si pentru functionarea dotarilor fiecarei masini. Un automobil de o capacitate cilindrica mai mica, spre exemplu, va necesita totusi un acumulator auto cu o putere mai mica.

Nu putem vorbi de noile serii in domeniul de baterii auto, fara a aminti pe scurt cateva caracteristici care ne vor ajuta in a alege un acumulator auto potrivit masinii noastre.

In primul rand, mentionam capacitatea unei baterii auto – aceasta este cantitatea de energie electrica stocata de aceasta (se masoara in A.h.)
O alta trasatura este tensiunea bateriei – ne referim aici la tensiunea electrica generata la bornele bateriei de acumulatoare. Ea se masoara in V.
Curentul de descarcare la rece este curentul pe care un acumulator auto nou, incarcat complet, il poate furniza in mod constant timp de 10 secunde (in acelasi timp, sa il asigure la – 18 ยบ o tensiune de min. 7,5 V En )
In fine, putem aminti durata de viata – perioada de timp in care o baterie are performante normale.

Pentru orientare, ca utilizatori, ne putem folosi de manualul autoturismului sau de cataloagele fabricantului de baterii.

Acum, cu venirea sezonului rece, ne gandim la achizitionarea unui acumulator auto care sa ne asigure pornirea masinii fara baterii-auto-vartaprobleme, indiferent de temperatura de afara. Profita acum de garantia de 2 ani de zile, de capacitatea puternica, puterea speciala si alege intre zecile de acumulatori prin E-acumulatori.ro. Gasesti in magazinul online intreaga seria de noi baterii auto Varta (Blue, Silver si Black Dynamic), Bosch (S3-S4-S5) cat si alte marci ori modele de baterii (Exide, Fulmen, Rombat, Zap, Banner) pentru motociclete, camioane, produse electronice. Nu uita sa arunci o privire si peste pagina cu Promotiile lunii !

Comentariile sunt inchise