Prelungirea autonomiei sau inlocuirea directa a bateriei ?

acumulator laptop
Se spune ca orice roman se pricepe la fotbal si la politica. Mai nou, se pare ca si in domeniul IT apar o multime de experti, care aduc diferite sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a laptopurilor sau componentelor – insa uneori e pur si simplu necesara  inlocuirea cu o noua baterie laptop. Acesta este in toate cazurile explicatia pentru care puteti folosi atat de putin timp acest device.

Bineinteles, sunt adevarate si sfaturile de prevenire a deteriorarii acumulatorului – precum pastrarea acesteia la temperaturi optime, in valori intre 40-50%; utilizarea de alimentatoare originale; incarcarea la valori mai mici de 95% si utilizarea lor pana la mai mult de 10%.

De asemenea, nu trebuie uitat un lucru – ca si orice baterii si un astfel de acumulator laptop este un produs care se deterioreaza in timp. Mai ales in cazul celor pe baza de Litiu ion (cele mai intalnite) – simpla trecere a timpului, fie ca sunt utilizate, fie ca nu sunt, le reduce din viata. De aceea, pot exista cateva linii mari de care sa tineti cont atunci cand va hotarati pentru achizitia unei astfel de componente.

In primul rand, evitati achizitia din magazine unde marfa ramane de prea multa vreme pe stoc, pe rafturi, sau apar lichidari de stoc. Mai mult decat sigur, acele baterii au fost afectate de trecerea timpului – luni, sau poate chiar mai bine de un an. Nu acceptati un asemenea produs fara garantia aferenta – obligatorie! Fie ca e vorba de un an sau doi ani de zile. Acordati o atentie aparte compatibilitatii si caracteristicilor tehnice. Verificati manualul laptopului sau datele inscriptionate pe eticheta de pe saptele acumulatorului. Daca nu sunteti sigur de compatibilitate (cand vorbim de un model realizat de un alt producator decat cel care a realizat si laptopul), verificati lista de modele pe care acesta le inlocuieste. Puteti achizitiona si utiliza un astfel de acumulator laptop chiar daca are capacitatea de stocare mai ridicata de cat a ceea ce ati avut oana acum. Pentru astfel de situatii, va recomandam apelarea la specialistii din IT, prin magazinul online www.e-acumulatori.ro. Cu o oferta variata si preturi acceptabile, acestia va pot aduce din nou viata in calculatorul dumneavoastra.

Comentariile sunt inchise