Propolis – un antibiotic natural oferit de natura

Propolis

Propolis

Propolis semnifica „in apararea cetatii”. Invatatii greci l-au denumit asa observand cum isi construiesc albinele stupul si ajungand la concluzia ca aceasta substanta joaca rolul de pavaza impotriva agresorilor externi, propolisul facand din stup o adevarata cetate. Propolis-ul este recoltat de albine mai ales din muguri florali. Albinele il folosesc ca material de constructie captusind stupul pentru a-l apara de bacterii, virusi si ciuperci. Este cel mai puternic antibiotic natural, cu spectru larg.

Produsul Forever Bee Propolis creat de Forever este un produs 100% natural.

El nu contine conservanti sau coloranti artificiali. Bee Propolis contine 22 de aminoacizi, complexul vitaminic B si este imbogatit cu laptisor de matca, fiind un excelent stimulent imunitar natural.

Propolisul prezinta o compozitie chimica care pana in prezent nu a fost complet elucidata. Contine in medie 55% rasini si balsamuri, 30% ceruri si 10% uleuri eterice, proportii care sunt asemanatoare pentru orice fel de propolis.

1. Flavone (substante incluse in lantul enzimatic al procesului de oxidoreducere), cirizina, tectocrizina (antibiotic);

2. Flavonoli: galangina (antibiotic), izolpinina (antibiotic), ramnocitrina, kaempferol;

3. Flavonone: pinocembrina (antibiotic, antifungic), pinostrobina;

4. Pigmenti carotenoidici: alfa, beta si gama-carotenul, xantofila (luteolina, violaxantolul, spiriloxantolul) si fucoxantina, toate puternici biostimulatori.

Componentii lui ii confera calitati terapeutice cum sunt: derivatii flavonici (flavonoidele), foarte raspandite in mediul vegetal care au foarte multe calitati terapeutice, de la actiunea asupra capilarelor, asupra permeabilitatii si fragilitatii vaselor de sange (le conserva integritatea), cu efect vasodilatator si hipotensiv, intervin in prevenirea aterosclerozei, amelioreaza calitatea colagenului din peretele venelor varicoase si incetinesc evolutia afectiunilor retinei.

De asemenea, flavonoidele au actiune benefica asupra aparatului digestiv (fluidifica bila, antimicrobian digestiv in enterite si colite), asupra sistemului endocrin (tiroida, pancreas, suprarenale), au efect antimicrobian, antiparazitar si antivirotic; toate acestea sunt urmare a structurii lor sub forma unor molecule chimice complexe, care in organism se desfac in derivati activ terapeutic. In propolis se gaseste si acidul ferulic, cu actiune antibacteriana (bactericida si bacteriostatica) si aglutinanta (calitati utile in tratarea ranilor greu vindecabile).

Propolisul mai dovedeste actiune antifungica, antialgica, efect biostimulator (auxinele, vitaminele), efect cicatrizant (Aloe Propolis Creme), efect antioxidant (impiedica oxidarea lipidelor din tesuturi si formarea peroxizilor toxici ai lipidelor) si actiune anti-microbiana (bactericida si bacteriostatica) asupra stafilococului auriu, salmonella, proteus, listeriei, efect antifungic (Candida albicans).

Sistemul imunitar este ajutat si intarit de consumul de propolis. Studiile indica faptul ca aceia care iau propolis in mod regulat scapa de racelile iernii si de gatul inflamat si se pare ca dezvolta o imunitate naturala la virusurile comune, inclusiv la gripa, propolisul fiind numit pe buna dreptate primul ”medicament” al naturii.

Propolisul este un antibiotic natural, care actioneaza impotriva bacteriilor daunatoare fara sa distruga anumite bacterii benefice de care corpul are nevoie, asa cum fac antibioticele de sinteza. El poate fi folosit de oricine, sanatos sau bolnav, ca o masura de protectie impotriva microorganismelor.

Are efecte benefice in microlitiaza urinara, impiedicand formarea nucleelor de cristalizare. Este un bun diuretic si normalizeaza pH-ul urinei. Are efect dezinfectant si antibiotic in nefrite, cistite si uretrite. Adjuvant in afectiunile neurologice si reumatismale (maladia Parkinson, diverse nevralgii si adjuvant in poliartrita reumatoida). Se indica in tulburari de osificare, osteoporoza, hipocalcemii.

Administrare: in functie de afectiune, tabletele de propolis se sug cu 30 minute inainte de masa, din 6 in 6 ore. Pentru a fi absorbit cu usurinta, propolis-ul trebuie mestecat indelung si inghitit. Preventiv, toamna si iarna, se poate consuma propolis impotriva tuturor afectiunilor virale.

Leave a Reply