Rasnov

Rasnov este o localitate ce se poate lauda cu istoria sa bogata data in special de amplasarea intr-o zona ce pe vremuri avea o importanta strategica deosebita. Astfel, localitatea se afla la circa 15 km de Brasov si aproximativ la fel de pasul Bran. De aceea, turcii si tatarii au calcat aceste locuri in repetate randuri. Astfel s-a nascut Cetatea Rasnov, un obiectiv fortificat, menit sa apere localitatea si sa tina piept oricarui atac. Insa asta a fost acum cateva secole iar intre timp Cetatea Rasnov s-a transformat intr-una din principalele atractii ale celor care vin aici in cautare de cazare Rasnov.

Insa cetatea nu este decat una din multele atractii pe care le puteti descoperi aici. Astfel, turistii sositi in Rasnov au la dispozitie numeroase servicii de agrement moderne: plimbari cu ATV-ul, lectii de parapanta, mountain biking, o instalatie de bungee jumping sau un centru de inchirieri snowmobile. In plus, amatorii sporturilor de iarna au la dispozitie mai multe partii de ski, neamenajate, pe Valea Carbunari unde natura si-a pus singura la dispozitie resursele pentru practicarea sportului alb.

Pe de alta parte, existenta muntelui a dus la crearea a numeroase trasee de drumetii si alpinism montan, cu grade diferite de dificulatate. In timp, s-au mai adaugat si alte optiuni cum ar fi tiroliana sau via ferrata, sporturi considerate de unii ca fiind extreme dar foarte apreciate de altii.

Daca doriti sa va rezervati cazare Rasnov, ar mai trebui sa stiti ca de aici puteti ajunge foarte usor cu masina si in alte localitati de pe Valea Prahovei. In acest fel veti beneficia atat de cazarea ieftina si servicii impecabile, cat si de toate splendorile pe care Muntii Carpati vi le pot oferi.

Comentariile sunt inchise