RCA si Constatarea Amiabila

Asigurarea RCA sau asigurarea de raspundere civila auto este un tip de asigurare prin intermediul careia cei care sunt autorii unui accident de circulatie nu mai sunt nevoiti sa plateasca despagubiri tertelor persoane carora le-a provocat o  paguba sau o vatamare corporala intr-un accident de circulatie. Prin paguba materiala se intelege atat accidentarea masinilor tertelor persoane, cat si avarierea altor tipuri de bunuri precum cele stradale (garduri, stalpi etc.). De asemenea, prin polita RCA vor primi despagubiri si persoanele care au suferit o vatamare corporala in timpul accidentului rutier respectiv, cat si familiile celor care au decedat in respectivul accident de circulatie. Alta categorie de despagubiri oferita prin intermediul politei de asigurare RCA include cheltuielile de judecata ale respectivilor pagubiti care au avut castig de cauza in instanta. De asemenea, prin intermediul politei de asigurare RCA se acopera ceea ce inseamna pagube realizate prin imposibilitatea de utilizare a respectivului automobil. Pentru a afla mai multe informatii despre aceasta polita de asigurare viziteaza AsigurariRca.org.

In cadrul unui accident rutier usor, in care au fost implicate doar doua automobile si care s-a soldat numai cu pagube materiale, cei doi soferi pot decide sa aplice constatarea amiabila. Conditiile pentru a se aplica constatarea amiabila constau in urmatoarele;

– cei doi soferi sa fie de acord sa foloseasca formularul de constatare amiabila

– sa nu existe persoane decedate sau ranite in urma accidentului

– sa nu fie implicate mai mult de 2 autoturisme in accidentul respectiv

– sa nu fi fost avariate si alte automobile sau bunuri in respectivul accident de circulatie

In ceea ce priveste constatarea amiabila, prin completarea formularului cei doi soferi nu isi recunosc vinovatia, aceasta urmand sa fie stabilita de catre companiile de asigurari. De asemenea, formularul de constatare amiabila trebuie sa fie completat cat mai corect. De asemenea, din moment ce ai ales sa completezi formularul de constatare amiabila, nu mai poti merge la politie in cazul in care esti nemultumit de stabilirea vinovatiei si de asemenea, comapnia de asigurari este cea obligata in acest caz sa rezolve cazul in baza formularului si nu te mai poate trimite la Politie. Viziteaza AsigurariAutoRca.com pentru a afla mai multe despre ceea ce inseamna constatare amiabila, cat si pentru a afla alte informatii importante despre asigurarea RCA.

Comentariile sunt inchise