Reciclam, reumplem sau cumparam cartuse noi?

In Marea Britanie peste 45 de milioane de cartuse de imprimanta non-biodegradabile ajung in gropile de gunoi in fiecare an si o parte a acestor materiale plastice utilizate in cartuse de imprimanta poate dura pana la 1000 de ani pentru a se descompune – lasand o multime de timp pentru ca produsele chimice toxice sa se poata raspandi in sol si sa polueaze mediul inconjurator. Aceste cartuse fiind aruncat in gropile de gunoi sunt o pierdere foarte mare pentru solul nostru care este deja limitat dpdv al resurselor naturale.

In SUA, situatia este asemanatoare, un milion de tone de cartuse de imprimanta sunt livrate la depozitele de deseuri anual. Aceste cartuse sunt o mare amenintare pentru mediu, deoarece acestea elibera substante toxice care pot contamina solul, apa si aerul.

Nu avem o statistica pentru Romania, dar desigur aceasta este la fel de alarmanta raportand la suprafata si numarul de locuitori ai tarii.

Prin reciclare, reumplere sau remanufacturare, nu numai ca veti ajuta la salvarea mediului inconjurator, dar, de asemenea, veti economisi o suma considerabila de bani. Cea mai mare economie o veti face prin serviciul de reincarcare cartuse. Puteti apela la serviciile de reincarcare cartuse de cel putin 3 ori inainte de a va disponibiliza de un cartus de imprimanta.

Sunt pareri conforma carora serviciile de reincarcare cartuse ar deteriora calitatea printului. Da si nu. Da, daca nu sunt respectate normele de reumplere, daca calitatea cernelii nu este buna. Nu si daca apelati la servicii de reincarcare cartuse (reumplere cartuse) de inalte calitate, cu echipament si personal calificat.

Studii independente au demonstrat calitatea de imprimare a cartuselor reincarcate si reconditionate, calitatea cartuselor reincarcate este la fel de buna, daca nu mai buna, decat cartusele originale.

Se folosesc 1-2 litri de ulei pentru fabricarea unui laser cartus toner, si dupa cum stiti, probabil, uleiul este o sursa de non-regenerabila, astfel incat serviciile de reincarcare cartuse ajuta la conservarea uneia dintre resursele limitate ale planetei. Peste 60% dintre cartusele de imprimanta sunt folosite doar o data si apoi aruncate, motiv pentru care oamenii au nevoie a incepe procesul de reciclare si reincarcarea a cartuselor lor – nu numai ca veti economisi o suma importanta de bani, dar veti ajuta la mentinerea unei planete verzi. Reumplere cartuse!

Comentariile sunt inchise