Reguli pentru alegerea saniei pentru copii

Sarbatorile de iarna si in special zapada sunt extrem de indragite de cei mici iar cea mai amuzanta activitate pentru ei o reprezinta mersul la derdelus. Insa pentru a se bucura din plinĀ  de aceasta experienta copii trebuiesc echipati corespunzator atunci cand merg la derdelus. Si cel mai important element este sania.

Atuni cand alegem o sanie pentru copii trebuie sa tinem cont de cateva lucruri. In primul rand pentru copii mici sania nu trebuie sa fie grea deoarece urcatul pe derdelus este destul de solicitant pentru ei si fara sanie. Sunt recomandate saniile din plastic deoarece sunt extrem de usoare si sunt ieftine. Singurul dezavantaj al acestora il reprezinta faptul ca sunt fragile, acestea spargandu-se foarte usor. Ca o alternativa ar fi saniile dn aluminiu ce sunt mult mai rzistente insa sunt si mai scumpe. Saniile nu trebuie sa fie inalte deoarece se pot rasturna usor.La capitolul imbracaminte copilul nu trebuie imbracat foarte gros deoarece, din cauza efortului depus, va transpira in mod excesiv, crescand riscul imbolnavirii lui.

Daca copilul este pre mic sau pur si simplu nu ii place sa mearga la derdelus puteti sa-l scoateti la o plimbare cu sania. Pentru plimbari sunt recomandate saniile speciale, saniute ce au spatar si acoperitoare cum ar fi sania baby-merc. Spatarul este important deoarece ofera copilului o pozitie comoda in sanie si previne caderea acestuia pe pe ea. Deoarece copilul nu face deloc miscare in timpul plimbarii, copilul este vulnerabil la frig, de aceea este bine ca sania sa aiba o aparatoare impotriva frigului si zapezii.

Cele mai bune saniute sunt cele care au aparatoare impotriva frigului si care au spatar ce paote fi demontat. Avantajul acesto saniute este faptul ca pot fi folosite cusucces atat la derdelus cat si la plimbari. In plus aceste sanii sunt de dimensiuni mai mari, deci pot fi folosite o perioada mai lunga de timp, chiar daca coilul creste. Ca dezavantaje ar fi pretul care este deobicei mai ridicat, dar si greutatea, deoarece aceste sanii sunt din metal si sunt in general mai grele.

 

Comentariile sunt inchise