Relaxare si recuperare la Baile Herculane

Baile Herculane se numara printer cele mai vechi statiuni balneare din lume, acesta avand o vechime de peste 18 secole. Acesta statiune se afla in partea de sud-vest a Romaniei pe Valea Cernei in vecinatate cu M-ntii Mehedinti si in vest M-ntii Cernei in vest. Orasul este inclus in Parcul National Valea Cernei la o altitudine de 150 metri.

Bazele statiunii au fost pune de catre romani inca din anul 102 sub atentia imparatului Traian. Romanii au devoltat un cult balnear luat in primire de la greci. Romanii au denumit statiune dupa numele zeului Hercules considerat in mitologia romana stapanul izvoarelor termale. Turistii care trec prin centru statiunii raman impresionati de arhitectura cladirilor care mai apoi au fost preluate de familiile regale.

Multi dintre turistii care vin la Baile Herculane vor sa-si  inbunatateasca  sanatatea. In bazele de tratament va stau la dispozitie cei mai buni doctori specialist in balneoterapie. In prima zi este recomandat sa nu faceti efort fizic sau bai pentru a lasa organismal sa se obisnuiasca cu clima. Principalele boli care se pot trata in cadru statiunii sunt de natura reumatica, atroze simple sau poliartroze, pareze, paralizii usoare, boli respiratorii etc. Pentru cei care nu au problem de sanatate si sunt aici doar pentru se relaxa  sau recupera , se pot rasfata cu masaje sau plimbari prin zonele turistice ale statiunii cum ar fi Cascada Vanturatoarea , Cheile Feregari, Peciniscai si Taznei, Grota Haiducilor, Muzeul Portile de Fier si multe altele.

 Cazarea in Baile Herculane este diversificata si in mare parte accesibila. Statiunea dispune de aproximativ 4500 de locuri de cazare plus un spatiu amenajat amatorilor de camping.

Comentariile sunt inchise