Reteta de prajitura cu mere

Dupa ce am sosit de la serviciu ieri si vazand ca sotul meu a adunat merele din pom, deoarece cu o noapte inainte picase bruma si foarte multe mere picasera pe jos, m-am gandit sa fac o reteta prajitura cu mere retete-sanatoase.ro. Pot sa ma declar destul de multumita de faptul cum a iesit prajitura asa ca mai jos va scriu si voua reteta.
Ingrediente pentru coca:
1 kg faina
300 g margarina
300 g zahar pudra
doua oua
1 praf de copt
6 linguri de smantana
ulei pentru uns tava
Ingrediente pentru umplutura:
1.5 kg mere
12 linguri de zahar tos
6 pliculete zahar vanilinat
scortisoara
Am procedat astfel:
Am pus intr-un castron margarina, faina, zaharul pudra, oualele, praful de copt, si cele 6 linguri de smantana. Am framantat o coca pe care mai apoi o impartiti in doua parti egale.
Merele le-am spalat, le-am curatat de coaja, le-am dat pe razatoare si le-am pus intr-o cratita. Deasupra lor am adaugat zaharul tos, pliculete de zahar vanilinat si scortisoara. Am amestecat merele cu toate aceste ingrediente si le-am pus pe foc la calit. Dupa ce s-au calit, le-am luat de pe foc si le-am lasat sa se raceasca putin. Din coca am intins doua foi de marimea tavii in care am copt prajitura cu mere retete-sanatoase. Am luat una din cele doua foi, am intins-o in tava de copt, care in prealabil am uns-o si tapetat-o cu hartie de copt. Intindeti compozitia de mere peste aceasta foaie, dupa care rulati cea de a doua foaie un sucitor, pentru a nu se rupe, si o desfasurati si pe aceasta deasupra umpluturii cu mere. Ungeti aluatul cu ou si il intepati cu furculita din loc in loc. Dati prajitura la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Faceti testul cu o scobitoare, iar daca aceasta iese curata inseamna ca prajitura este coapta. Este o reteta sanatoase si foarte gustoasa.

Comentariile sunt inchise