Retetele traditionale atrag turisti

Turistii din intreaga lume care au vizitat Romania, au fost impresionati de peisajele mirifice ale tarii noastre, de salbaticia zonelor de munte, una din ultimele zone europene cu salbaticie adevarata, mancarea traditionala de la munte nu dezamageste niciodata. Slana cu ceapa si pita de casa, tuica tare, fripturile vanatoresti si branzeturile ciobanilor romani sunt adevarate delicii culinare pentru oameni care la fast food mananca peste cu cartofi prajiti.In domeniul culinar putem spune ca tara noastra este cunoscuta in special datorita sarmalutelor cu carne, specifc romanesti.In continuare va prezint una din multele retete reusite, pentru care avem nevoie de: 1 varza mare sau 2 mijlocii, 750 g carne macra, 1 felie paine, 2 cepe, 2 linguri orez, 100 g untura, sare, piper, marar tocat, 1 crenguta mica de cimbru, 1 ardei gras, 6 rosii sau 2 linguri bulion, 1l bors.

Se da prin masina carnea de porc sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine. Separat se prajeste in untura ceapa taiata marunt. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul ales si spalat. Se prajeste usor si orezul, se stinge cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea, se adauga verdeata tocata marunt, sare si un praf de piper. Se desfac foile de la o capatana frumoasa de varza. Se taie cotorul de la fiecare foaie si se oparesc cu bors, tinandu-le pana se moaie. Se taie foile in bucati potrivit de mari si in ele se inveleste carnea pentru sarmale. Adevaratele sarmale moldovenesti se fac mici cat o nuca. Varza ramasa neintrebuintata la sarmale se taie ca taiteii mai grosi. Se pune un strat de varza taiata in cratita, apoi se asaza sarmalele una langa alta si un al doilea rand, daca ies mai multe. Intre randuri se asaza felii de rosii. Deasupra se pune inca un strat de varza taiata. Se adauga cateva linguri de bors, fiert separat, indoit cu apa sa nu fie prea acru, rosiile taiate felii sau putin bulion de rosii sau de ardei si o lingura buna de untura. Se lasa sa fiarba pe aragaz, apoi se da la cuptor, la foc potrivit si se tin pana scade zeama. Aceasta si alte retete culinare romanesti, ajuta la cunoasterea tarii noastre peste hotare si datorita bucatariei, nu numai a peisajelor.

Comentariile sunt inchise