Rolul potasiului in organism si alimente ce contin potasiu

Mineralele esentiale in buna functionare a tuturor organelor, alaturi de binecunoscutul clor si sodiu, potasiul este un mineral regasit in interiorul celulelor, avand multiple roluri de indeplinit in cadrul organismului. Se considera ca pentru a functiona si pentru a fi considerata vie, fiecare celula umana trebuie sa contina potasiu. Functionarea nervilor si contractia musculara nu ar fi posibile fara prezenta potasiului in organism. Si pentru ca si inima este considerata un muschi, se subintelege ca si ea are nevoie de potasiu, iar prezenta acestuia in cantitati insuficienta conducand invariabil spre afectiuni cardio-vasculare.

Semne care prevestesc insuficienta potasiului in organism sunt:

  • Crampe musculare
  • Irascibilitate
  • Aritmii (inima)
  • Stari de confuzii
  • Dureri abdominale, balonari si constipatii
  • Slabiri musculare
  • Stare prelungita de oboseala

Termenul care desemneaza prezenta insuficienta a potasiului este hipokalemia, aparuta si instalata de obicei in cazul afectiunilor renale, diaree si tulburarilor metabolice. In acest caz, sau in cazuri de insuficienta de potasiu se impune folosirea unor suplimente alimentare bogate in potasiu. Unul dintre acestea este Aloe Bits N Peaches, de la Forever Living Products, ce combina proprietatile excelente pentru sanatate din gelul aloe vera cu cele ale sucului de piersici, bogate in potasiu. Aloe Bits N Peaches este unul dintre cele mai complete suplimente nutritive bogate in potasiu de pe piata.

La polul opus cand este prea mult potasiu in organism spunem ca s-a instalat hiperkalemia, toxica pentru inima, conducand pana la stop cardiac.

Alimentele care sunt indicate a fi consumate pentru un aport consistent de potasiu:

  • Din fericire potasiul se regaseste intr-o gama variata de legume si fructe, pe primele locuri fiind situate spanacul si ciupercile. Vinetele, broccoli si rosiile contine si ele potasiu in cantitati suficiente, iar in cantitati reduse il regasim in varza, avocado, banane, castraveti si capsuni.

Specialistii in medicina sunt de parere ca un aport constant si normal de potasiu poate preveni boli precum osteoporoza, infarctul de miocard, hipertensiunea arteriala si litiaza renala.

Sursa: http://gelaloevera.com.ro

Comentariile sunt inchise