Rolul probioticelor in organism si sursele de procurare

Probioticele sunt mici organisme al caror rol este sa ajute la mentinerea echilibrului intre microorganisme la nivelul tractului intestinal. Exista aproximativ 400 de bacterii cu rol de a impiedica dezvoltarea bacteriilor ce pot dauna si sustin un sistem digestiv sanatos. Acidul lactic formeaza grupul de bacterii probiotice cel mai mare la nivelul intestinului, iar alaturi de el mai regasim spre exemplu drojdia, si ea o substanta probiotica. Probiotice se gasesc si in comert sub forma suplimentelor nutritive, dar care necesita refrigerare. Singurele probiotice ce nu necesita refrigera, se regasesc in oferta firmei Forever Living Products, anume Forever Active Probiotic. Practic acestea se ridica la cele mai inalte standarde in ceea ce priveste calitatea, si au o mare rezistenta la actiunea sucului gastric, eliberand in acest fel bacteriile folositoare o perioada mai indelungata. Impreuna cu Aloe Vera Gel, tot de la Forever Living Products formeaza un cuplu de produse ideale pentru tratarea problemelor tubului digestiv.

Cercetarile de specialitate au spus despre probiotice urmatoarele aspecte:

  • Ajuta la atenuarea simptomelor de diaree si balonare
  • Restabileste echilibrul florei intestinale, mai ales dupa tratamentele cu antibiotice
  • Opreste acutizarea bolilor intestinale, mai ales a celor ce provoaca dureri abdominale

Iata in cele ce urmeaza o lista cu alimente ce contin probiotice

  1. Varza acra – medicii recomanda a fi consumata varza acra cat mai des pentru continutul sau in vitamina A, E C si D
  2. Cas, lapte acru, iaurt si chefir – ideale pentru un aport de probiotice satisfacator, atata timp cat nu contin alemente nenaturale cum ar fi sirop de porumb, indulcitori articiciali si coloranti. In stare naturala sunt surse excelente de sanatate.
  3. Ciocolata neagra – este mai bogata in probiotice decat produsele lactate, dar partea negativa este ca ingrasa, asa ca merdicii recomanda moderatie in consumul acestui produs.
  4. Muraturi  – din nou cele naturale sunt excelente pentru probiotice, avand multe avantaje pentru sistemul digestiv

Comentariile sunt inchise