Roma- un oras minunat

Roma este indiscutabil unul dintre cele mai mari orase al tuturor timpurilor. De secole, este considerat epicentrul cultural al lumii. Oamenii nu au nevoie de o scuza ca sa viziteze Roma, dar daca te gandesti sa faci acest lucru, atunci iata 3 motive pentru care ar trebui sa o faci. In primul rand este vorba de arhitectura orasului. Spre deosebire de celelalte mari orase ale Europei, Roma a reusit sa treaca aproape nevatamata de Primul Razboi Mondial. Drept rezultat, arhitectura veche a orasului ramane aproape intacta. Atunci cand pasesti in oras, arhitectura Renascentista si Baroc, sa nu mai vorbim de minunile antice, Coloseumul, panthenonul si forumul roman, te atrag imediat. Desi, toata lumea care viziteaza Roma, merge sa viziteze si Vaticanul, nu trebuie sa omiteti si celelalte biserici si bazilici antice ale orasului. Un alt lucru care merita vazut in Roma, este Piazza del Campidoglio, una dintre cele mai mari lucrari arhitecturale ale lui Michelangelo. Cercetati un pic mai mult si veti gasi arta minunata a Romei. Desi arhitectura cladirilor Romei este o arta in sine, puteti gasi mai multe bogatii inauntrul lor. Pe langa faimoasa opera de arta a Capelei Sixtine, puteti vizita si Santa Maria Maggiore si San Paolo Fuori la Mura, doua bazilici ale caror mozaicuri dateaza din secolul 4. Deasemenea aruncati o privire si asupra bisericilor Santa Maria in Trastavere, Santa Prassede, si Santi Quattro Coronati pentru a descoperi si mai multe picture murale. Exista deasemenea o varietate de galerii si muzee romane care merita vazute de orice iubitor de arta, inclusiv muzeul Sant’Angelo, tmuzeul civilizatiei romane, muzeul national al Romei si Galeria Nationala de arta moderna.
Daca aveti nevoie de un motiv sa vizitati Roma, acela poate fi cumparaturile si arta culinara, doua subiecte care merg de obicei mana in mana. Daca sunteti interesat de ultima moda, puteti vizita alea de langa Via Condotti in apropierea Treptelor Spaniole, Via del Corso si Via del Babuino. Pentru cumparaturi mai costisitoare vizitati zonele Via dei Coronari, Porta Portese, Fantana Trevi, Largo del Tritone, si Via Nazionale. In ceea ce priveste mancarea, aveti de unde alege, deoarce sunt o multime de locuri in Roma unde puteti savura pizza sau paste, pentru orice buget. Nu uitati sa incercati si un vin italienesc!
Trebuie sa va faceti timp sa vizitati acest minunat oras. Unii chiar spun ca Roma este o opera de arta pe care toata lumea trebuie sa o vada. Totusi, Roma ramane una din cele mai mari realizari arhitecturale si artistice ale umanitatii.

Comentariile sunt inchise