Românii si bulgarii – parteneri “verzi” în turism

 

COMUNICAT DE PRESA

 

Românii si bulgarii parteneri “verzi” în turism

 

Vineri, 29 martie 2013, a fost lansat portalul web “verde”, dezvoltat în cadrul proiectului “Cresterea constientizarii clusterului de turism transfrontalier asupra managementului si protectiei mediului”, finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera România – Bulgaria 2007-2013. Evenimentul s-a desfasurat la Flamingo Grand Hotel din statiunea Albena, Bulgaria.

 

Portalul web “verde”, ce poate fi accesat online la adresa http://greenwebportal.eu/, îsi propune sa fie o sursa de informatie despre protectia mediului, schimbari climatice si eco-turism, atât pentru hotelieri, agentii de turism si alte firme de servicii din domeniu, cât si pentru publicul larg, interesat de aceste teme.

 

Portalul promoveaza practicile “verzi” si initiativele sectorului de turism transfrontalier, dar nu numai. Sunt prezente si exemple de buna practica din alte tari europene sau din lume.

 

Tot pentru afacerile din turism, exista informatii despre Eticheta Ecologica Europeana si Sistemul European de Management de Mediu si Audit (EMAS) si despre cerintele pe care acestea trebuie sa le îndeplineasca pentru a obtine aceste certificari.

 

“Ambele tipuri de certificari au beneficii de imagine, în special fata de turistii straini, care cauta, de multe ori, hoteluri si servicii cât mai prietenoase cu mediul, dar si beneficii financiare. Prin reducerea sau eficientizarea consumului de diferite resurse (apa, electricitate, consumabile etc.), se reduc si cheltuielile”, a declarat Andreea Ionascu, responsabil local de proiect, din partea ONG Mare Nostrum.

 

La rândul sau, Fritz Feldmeyer, managerul Flamingo Grand Hotel, a pus accentul pe importanta implementarii sistemelor eco în turismul de pe litoral: „Avem câteva materiale specifice pentru curatat, nu folosim orice substante, avem panouri solare pentru energie, economizoare în toate camerele turistilor si altele. Tot în camere, sunt afisate si mesaje ce informeaza clientii despre politica noastra eco, fiind rugati sa urmeze si ei acelasi exemplu”.

 

Portalul este disponibil în limbile engleza, bulgara si româna si va fi actualizat cu informatii periodic.

 

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 18 luni, din 21 aprilie 2012 pâna pe 21 octombrie 2013, are un buget total de 533.670 euro si este finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera România – Bulgaria 2007-2013.

 

Partenerii proiectului sunt: ONG Mare Nostrum, din Constanta, România, Camera de Comert si Industrie (CCI) Dobrich (Bulgaria – partener principal) si EUREKA (Bulgaria).

 

 

 

 

 


ONG Mare Nostrum
Address: Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc.
A, ap. 3, Constanta 900711
Phone/Fax: +40241/612422; +40341/407432
Web: www.marenostrum.ro
www.facebook.com/ongmarenostrum.constanta
http://ongmarenostrum.wordpress.com

Comentariile sunt inchise