Scara spre succes

Pasul 1. Primul pas este sa intelegi de ce este nevoie pentru a avea succes. Si ce inseamna asta? Munca grea! Trebuie sa lucrezi mai mult decat ceilalti daca vrei sa fi mai de succes ca ei.  Este esential sa realizezi ca succesul nu este o usa prin care treci, ci mai degraba o scara care necesita efort pentru a o urca.

Pasul 2. Dupa ce ai realizat ca pentru a reusi, trebuie sa fii dispus sa faci un  efort considerabil, trebuie sa treci la treaba si sa fii determinat sa atingi culmea succesului.

Pasul 3. Trebuie sa intelegeti ca unele sarcini se dovedesc a fi mai dificil de realizat  din cauza  subconstientului. Subconstientul intervine „strigand”, “Nu! Nu vreau sa fac asta! ” De ce  face subconstientul asta?  Ei bine, una dintre principalele sale sarcini este de a ne proteja. Si pot exista unele convingeri false introduse in subconstientul tau. Convingeri false, cum ar fi: este rau sa devii bogat, deoarece toti prietenii tai vor devenii gelosi sau ca banul este ochiul dracului.  Daca aveti o astfel de credinta, subconstientul tau va incerca sa  te “protejeze”, construind un zid puternic pentru a preveni atingerea succesului.

Cel mai important lucru este sa consideri actiunile subcostientului ca actiuni normale  si sa ramai determinat pentru a face pasii necesari, chiar daca nu  simti nevoia sa faci acest lucru. Ramai ferm, succesul tau este prea important.

Pasul 4. Familia lui Andrei este inglobata in datorii, dar el are un loc de munca si duce un trai decent. Deci, nu exista  un motiv suficient de puternic pentru a  schimba situatia. Intr-o astfel de situatie  trebuie sa iti imaginezi ca ai cazut de pe un vas in largul marii, afara s-a pornit o furtuna naprasnica  totul  prabusindu-se in jurul tau. Ce ai face intr-o astfel de situatie? Indiferent cat de greu ti-ar fi , ar trebui sa lupti pentru viata ta, sa te lupti cu toata suflarea ta sa iesi la  suprafata.

Pasul 5. Primele patru etape au fost de pregatire acum  trebuie sa actionezi. Atunci cand alegi  obiectivele pe care sa le  imbratisezi, alege intotdeauna ceea ce este cel mai important, nu ceea ce este cel mai plin de farmec. Scopul tau trebuie sa fie eliminarea datoriei, asa ca vei fi liber sa te concentrezi pe alte obiective de dezvoltare personala.

Pasul 6. In timp ce lucreazi pentru a elimina datoria, studiaza  si planifica-ti pasii urmatori. De exemplu, discuta cu sotia ta si decide care sunt  obiectivele voastre ca familie. Pentru a evita trecerea peste obiectivele importante, discuta, de asemenea, ceea ce nu doresti. Dupa ce ati decis ce vreti, studiati ceea ce trebuie sa faceti pentru a atinge acele obiective. Stabiliti o cronologie pentru a vedea ce se poate realiza in 2012 sau  in urmatorii cinci ani. La ce obstacole va puteti astepta si cum le veti depasi? Care sunt punctele  forte si cum le veti folosi? Care sunt punctele slabe? Cum va veti pregati pentru neasteptat?

Pasul 7. Invata cum sa recunosti oportunitatile. Noi de multe ori nu  le vedem, deoarece acestea pot veni deghizate ca munca grea, probleme, sau provocari. Problemele iti ofera oportunitatea de a invata si de a creaste. Cu cat obstacolul este mai mare, cu atat vei deveni mai puternic, asa ca imbratiseaza-l.

Pasul 8. Este o diferenta mare intre a te decide sa faci un lucru si a-l face. Daca doresti sa reusesti, trebuie sa incetezi sa visezi, sa planifici, sau sa te pierzi in decizii si trebuie sa actionezi, sa iei masuri.  Deciziile fara actiune sunt pregatiri  pentru viata  fara  a trai viata. Trebuie sa actionam pentru a experimenta viata.

Deciziile nu au valoare daca nu sunt duse pana la capat. Si cand vom  actiona,  vom fi intampinati cu succes. De fapt, sensul etimologic al cuvantului “succes” este “ceea ce urmeaza,” pentru ca succesul este rezultatul actiunii.

Comentariile sunt inchise