Sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar

In scopul prevenirii unor afectiuni, unele de sezon, altele care pot sa apara oricand, cum ar fi infectiile respiratorii, gripele, racelile, etc, se recomanda a se avea in vedere in permanenta un stil de viata sanatos si echilibrat, o dieta bogata in legume si fructe, practicarea unui sport in mod regulat, cat mai multa odihna cu putinta, toate acestea in scopul intaririi sistemului imunitar, singurul capabil sa tina la distanta problemele medicale care ne pandesc la tot pasul.

Indata ce a debutat sezonul racoros, numarul persoanelor afectate de gripe, viroze sau raceli creste in mod exponential. Toate acestea se intampla pe fondul unui sistem imunitar nu tocmai bun, iar in atare conditii este imperios necesar sa actionam pentru intarirea sistemului imunitar, in scopul accelerarii vindecarii, dar si pentru evitarea unor probleme medicale pe viitor.

Stresul, este deja stiut, ca ameninta in fiecare zi buna functionare a sistemului imunitar, iar in perioadele in care suntem supusi la stres imunitatea noastra scade datorita nivelului ridicat al cortizolului din sange, iar acesta mai este denumit si hormonul stresului. In scopul eliminarii efectelor produse de catre stres se poate apela la aromoterapie dar si la terapiile naturale antistres.

O alta cale foarte eficienta pentru intarirea sistemului imunitar este consumul de cat mai multe legume si fructe, bogate in vitamine si minerale, dar in mod special in vitamina C, vitamina cu cele mai bune virtuti in intarirea sistemului imunitar. Unii nutritionisti sunt de parere ca alimentatia adesea nesanatoase este cea care ne perturba activitatea sistemului imunitar, iar in acest scop este de preferat a se evita consumul de dulciuri, carne de porc, produse de patiserie, mezeluri, conserve, etc… in schimb, daca ne referim la carne, din dieta zilnica nu trebuie sa lipseasca carnea de peste, de curcan, de pui, iar dintre legume si fructe ar trebui mereu sa avem pe masa masline, migdale, nci, seminte de dovleac, ardei, kiwi, lamai, portocale, varza, morcovi, etc…

Un alt element obligatoriu este reprezentat de perioadele de odihna, care trebuie sa fie de minim 7-8 ore pe zi. Inmod obligatoriu trebuie sa ne asiguram ca aceasta perioada este respectata, alaturi de un alt element, pe care in ultima vreme noi romanii, il cam ocolim, adica sportul. Miscare fizica este una dintre elementele cheie ale unui sistem imunitar sanatos.

In ultima instanta se poate apela inainte de anotimpul racoros si in timpul acestuia, la suplimentele nutritive create in acest scop. De notoriate este oferta firmei Forever Living Products Romania de produse pe baza de aloe vera. Oferta de produse Flp aloe vera Forever este conceputa a sustine organismul in toate aspectele ce privesc mentinerea unei sanatati de invidiat.

Comentariile sunt inchise