Sfaturi utile despre deblocarea usii de la intrare.

Una dintre cele mai neplacute situatii intalnite, este blocarea usii de la intrare, pierderea, furtul cheilor sau uitarea acestora in casa. Ce solutii practice exista pentru a intra in locuinta?
1- Spargeti usa;
2- Chemati pompierii;
3- Solicitati un lacatus mecanic, specializat in deblocari usi.
Daca primele 2 alternative, lasa in urma o usa deteriorata, care cu greu mai poate fi folosita, solutia a treia este mai ieftina si mai eleganta, solutie care va permite folosirea usii in continuare!

Mai intai incercati sa identificati corect problema pentru ca orice detaliu este util lacatusului, pentru deblocarea usii intr-un timp scurt si readucerea in parametrii normali a sistemului de inchidere al usii.

Exista situatii cand aveti cheia dar aceasta nu intra in butuc, intra si nu se roteste sau intra se roteste dar usa nu poate fi deblocata, incercati sa identificati marca producatorului (inscriptionata pe cheie sau pe usa) sau mentionati lacatusului o descriere a cheii (ex: cheia este dreapta pe laturi cu adancituri pe o parte si pe cealalta; cheie cu o singura latura zimtata; cheie lunga cu ”aripioare” la capat… ).

Este posibil sa fi introdus din greseala in yala/butuc o alta cheie decat cea care trebuie si nu mai reusiti sa o scoateti pentru a deschide usa cu cheia buna, va sfatuim sa identificati: tipul usii (usa metalica, din lemn, PVC – termopan, Aluminiu),  marca producatorului usii sau butucului, descrierea cheii (aspect, marca, dimensiuni…)

In cazul pierderii cheii, verificati daca pe butuc  este  inscriptionata marca sau incercati sa va amintiti tipul / marca cheii, forma si dimensiunile acesteia.

Informatiile comunicate ajuta la identificarea mecanismului montat pe usa, lacatusul fiind in masura sa va comunice un cost al deblocarii. Orice usa (yala) se poate debloca chiar si in lipsa oricarui detaliu referitor la tipul de mecanism, cu conditia sa aveti dreptul legal (proprietar, chirias cu contract legal si in termen) sa intrati in respectivul spatiu.

Indiferent unde gasiti un lacatus care sa va deblocheze usa, verificati pe cat posibil credibilitatea informatiilor referitoare la lacatus (firma, nume, adresa, site…). Daca veti cauta pe internet un lacatus specializat in deblocari usi, nu luati in considerare site-urile cu o singura pagina si cu unica referinta doar un numar de telefon, verificati impresiile altor solicitanti de servicii si nu va orientati doar dupa criteriul pret. Riscati sa aveti surprize costisitoare si neplacute!

Dupa deblocarea usii, este posibil sa aveti nevoie de schimbarea butucului. Este recomandat sa cumparati personal un butuc (cu chei) pentru a evita suspiciunile ulterioare.

Daca doriti sa solicitati un lacatus mecanic profesionist, inregistrat la Politie si cu experienta in deblocarea usilor, va recomadam site-ul Roservicii.

Comentariile sunt inchise