Sinaia

Puteti gasi cazare Sinaia atat la manastire cat si la hotelurile, pensiunile sau gazdele de aici. Obiectivele turistice pe care le puteti vizita sunt multe, la acestea adaugandu-se si frumusetea acestui oras, deosebit si modern. Puteti vizita in Sinaia cele doua castele- Castelul Peles si Castelul Pelisor, Casinoul, Casa memoriala George Enescu, Casa de vanatoare Foisor, Economatul si Corpul de garda, Manastirea Sinaia sau Garile Regale.

Castelul Peles este situat in valea care poarta acelasi nume si reprezinta resedinta de vara a regilor Romaniei, fiind construit de catre regele Carol I al Romaniei, devenind, intre timp, unul din cele mai importante monumente europene care dateaza din secolul 19. turistii care au cazare Sinaia vor gasi aici o mare parte din obiectivele turistice ale acestui oras. Fiind primul castel electrificat din Europa, Peles se bucura de un renume mondial. Pe terenul de langa acesta se gasesc Vila Sipot, uzina Electrica, Grajdurile. Corpul de Garda si castelul Pelisor.

Avand cazare Sinaia si vizitand castelul Peles este pacat sa nu vizitati si castelul Pelisor, de asemeni. Construit intre anii 1889 si 1903, si fiind destinat ca locuinta pentru eleganta Regina Maria, acesta se bucura de niste detalii spectaculoase, de o deosebita frumusete. Acesta are 99 de incaperi, cu 61 mai putine decat castelul Peles. Insasi Regina Maria este cea care a desenat decorul acestui castel, acest aspect fiind foarte proeminent in Dormitorul de aur, acesta fiind impodobit cu mobila sculptata in lemn de tei aurit. In Camera de Aur pot fi vazute sculpturi care reprezinta emblema Scotiei, frunze de ciulini. Regina Maria a fost nascuta in Scotia, de unde si dragostea ei pentru aceasta tara.

Daca aveti cazare Sinaia puteti vizita cele doua castele intre orele 11 si 17 in zilele de marti si intre orele 9 si 17 de miercuri pana duminica, in ziua de luni aceste castele fiind inchise vizitarii publicului.

Comentariile sunt inchise