Sonorizarea Bisericilor – Top 5 Greseli Frecvente

De-a lungul anilor am fost solicitati in mai multe proiecte de sonorizare lacase de cult si ne-am lovit de situatia in care biserica respectiva avea deja un sistem de sunet, insa se dorea schimbat din diverse motive: nu se auzea bine, facea microfonie, locatarii din vecinatate erau deranjati de nivelul sonor ridicat etc. Astfel ne-a venit ideea sa facem un top 5 greseli pe care le-am intalnit in sonorizarea bisericilor. Speram sa va fie de folos.

1. Monteaza difuzoare de putere mare in interiorul bisericii, insa bisericile ca si constructie au o acustica buna, iar o putere mare in difuzoare inseamna efect de microfonie. Recomandarea noastra este sa instalati difuzoare de maxim 15 Wati.

2. Monteaza mai multe difuzoare fata de cat ar fi necesar, de exemplu pentru un lacas de cult mediu, ca dimensiune, 4 boxe sunt suficiente.

3. Instaleaza difuzoarele in apropierea microfoanelor, ceea ce duce la efectul de microfonie mentionat si mai sus.

4. Nu tin cont de reglajul volumului independend la interior/ exterior. De exemplu volumul audio al difuzoarelor din curtea bisericii trebuie adaptat conditiilor –¬† in cazul slujbelor de Sfiintele Paste cand vine foarte multa lume este nevoie de un volum ridicat, in cazul bisericilor dintre blocuri, se recomanda un volum mai mic, si neaparat proiectoare de sunet dupa cum spunea si colegul nostru:

 

5. Nu orienteaza boxele din interior catre locul in care stau enoriasii. Recomandarea noastra este sa amplasati difuzoarele la intrarea in biserica si la mijlocul acesteia. Exemplu:

montaj boxe instalatii radioficare 100V pentru biserici

Sfaturi achizitii si montaj echipamente audio pentru biserici pe Instalatia de Sonorizare in Biserici.

Comentariile sunt inchise