Spune-mi ce boala ai ca sa-ti spun cata catina sa iei!

Pe langa calitatea recunoscuta de cel mai bun fortifiant natural al sistemului imunitar, catina are calitatea de a trata si a ajuta in vindecarea multor boli.

Hepatita acuta sau cronica, ciroza in faze incipiente: o jumatate de pahar cu suc proaspat, in combinatie cu o cana de decoct de ramuri (se pun 3-4 linguri cu ramuri uscate si maruntite la 1 l de apa, se fierb 15 min, se strecoara), are efect regenerativ la nivelul celulei hepatice; se beau doua pahare zilnic, timp de doua luni.

Gripa, bronsita, pneumonie: zilnic, sase linguri cu suc de catina indoit cu miere, pe stomacul gol. Mareste rezistenta organismului la febra, grabeste vindecarea.

Depresie: cate un sfert de pahar de suc, dimineata si seara, are un efect tonic.

Infectii virale: cate trei linguri de patru ori pe zi, timp de 40 de zile.

Diabet si obezitate: 100 g de branza proaspata amestecata cu 125 ml de suc de ructe proaspete si 15 g miere.

Rani greu vindecabile, arsuri: cataplasme inmuiate in ulei, aplicate de doua ori pe zi.

Imbatranire prematura, sterilitate: 30 de picaturi, de doua ori pe zi. Contine vitamina E (vitamina tineretii si fertilitatii) si eficientizeaza activitatea hormonala.

Anemie la copii: o lingurita (sa nu fie din metal!) cu macerat in miere in fiecare dimineata.

Imunitate scazuta:  in fiecare dimieata, 1-2 lingurite cu macerat.

Sensibilitate la infectii: cate trei linguri cu suc de patru ori pe zi. Bobitele de catina au efect antibiotic.

Infertilitate: amesteca doua linguri cu macerat si cinci oua de pepelita, lasa sase ore la rece, apoi bea-l pe tot odata seara, inainte de culcare.

Hipertensiune: peste doi pumni de boabe de catina-alba zdrobite, toarna vin dulce cat sa le acopere. Recipientul se tine inchis ermetic zece zile, la loc insorit. Se bea cate un paharel inainte de masa de pranz si seara, inainte de culcare.

Vrei sa stii mai multe despre sanatate si frumusete? Acceseaza acest link!

Comentariile sunt inchise