Sugestii pentru o mai mare autonomie a bateriei de laptop

acumulator laptopCum poti avea o autonomie crescuta prin gasirea unor solutii ce nu implica in mod direct achizitia unui nou acumulator laptop? Aceasta este o intrebare pe care multi dintre noi ne-am adresat-o in incercarea de a profita la maxim de mobilitatea oferita de acest device. Poate datorita vechimii, a uzurii, a neglijentei sau a ciclurilor de incarcare/descarcare repetate, durata de viata a bateriei notebook-ului nostru se apropie de final. Sa fim sinceri, parca a cauta mereu o sursa de alimentare externa, o priza, incepe sa devina deranjant sau obositor.

Exista insa cateva sfaturi de care putem tine cont pentru a beneficia de o autonomie mai ridicata a bateriei:
Р adaugarea de memorie RAM suplimentara Рacest upgrade va mari de asemenea viteza calculatorului;
Р eliminarea dispozitivelor externe Рconectate prin USB ori WiFi;
Рdefragmentarea  la intervale regulate a hard-diskului Рcu cat acesta va functiona mai repede, cu atat va solicita mai putin acumulatorul (calculatoarele Apple s-ar putea sa nu necesite astfel de operatiuni)
– scaderea luminozitatii ecranului si a altor parametrii de acest gen
– inchiderea aplicatiilor din fundal – cele pe care nu le folosim.
– pastrarea contactelor bateriei curate (prin curatarea acestora la cateva luni)
– alegerea functiei de hibernare si nu de standby
– folosirea efectiva a bateriei – ea nu trebuie pastrata nefolosita, ci o data la fiecare doua-trei saptamani trebuie descarcata si reincarcata (in cazul unui acumulator laptop pe tehnologia Li-Ion, acesta nu trebuie lasat sa se descarce complet – deoarece nu detine acea memorie de incarcare).
– pastrarea unei temperaturi de operare corecte – prin ventilatie corespunzatoare
– evitati multi-taskingul
– setati optiunile de alimentare la valori mai mici

Bineinteles, nu intotdeauna vom putea aplica acest set vast de sugestii. Iar pentru cei dintre noi care prefera sa aiba luminozitatea setata la valori maxime, sa ruleze mai multe aplicatii in acelasi timp, solutia vine din partea magazinului online E-acumulatori.ro care comercializeaza o gama variata de acumulatori laptop, la preturi acceptabile. Pentru ca mobilitatea sa fie din nou ceva de care sa te bucuri, oriunde ai fi si orice ai face.

Comentariile sunt inchise