Tastatura laptop – fara secrete

Cele mai folosite  tastaturi laptop pe plan mondial sunt tastaturile de tip QWERTY. Un alt tip de tastatura laptop este QWERTZ. Denumirile vin de la primele sase taste de pe randul al treilea al tastaturii laptopului. Tipul de tastatura laptop QWERTY se foloseste mai ales in tarile anglofone, iar celelalte folosesc mai ales tipul de tastatura laptop QWERTZ.

Tastatura laptop defecta? Intra la  123-shop.ro sigur gasesti ce ai nevoie!!!

Tastatura este probabil cel mai vechi dispozitiv de intrare din structura computerelor moderne, tastatura fiind inventata cu mult înainte de aparitia mouse-lui. Tastatura laptopului ia în considerare nu numai apasarea (durata) unei taste, dar si momentul eliberarii tastei laptopului, fiecare actiune fiind înregistrata separat.

Tastatura laptopului consta dintr-o serie de comutatoare montate într-o retea numita matrice a tastelor. Cand se apasa o tasta de pe tastatura laptopului un procesor aflat in tastatura o identifica prin detectarea locatiei din retea. De asemenea, acesta interpreteaza cât timp sta tasta apasata si poate trata chiar si tastarile multiple.

Tastaturile laptop noi beneficiaza in general de o garantie de 6 luni ce acopera defectele de fabricatie, exceptand defectele aparute in urma agresiunilor mecanice.

Defectarea tastaturii laptopului

In toate cazurile defectele aparute la tastatura laptopului sunt datorate exclusiv utilizatorului. Defectiunile tastaturilor laptopurilor apar de obicei datorita agresiunilor mecanice.

Exemple defectiuni tastatura laptop:

  • varsare lichide pe tastatura laptopului
  • ruperea butoanelor tastaturii laptopului datorata caderii/lovirii
  • actiunea copiilor nesupravegheati, etc.

Din pacate tastatura laptopului nu se poate repara. Daca ai nevoie sa inlocuiesti tastatura laptopului vezi oferta completa la preturi exceptionale de la 123-shop.ro

Leave a Reply