Tendinte moderne in mobilarea barurilor si restaurantelor

Cand cumpara mese si scaune de bar, proprietarul barului se confrunta cu un numar coplesitor de optiuni, de la mobilierul modern din otel cromat, pana la cel clasic din lemn. Preturile variaza la randul lor, de la cateva zeci de lei (cele mai comune scaune din plastic) pana la cateva sute sau chiar mii daca optam pentru piese de mobilier de lux. Daca cautati cu atentie insa, pentru 100-200 lei bucata, puteti achizitiona scaune de calitate superioara.

Scaunele de lemn pot fi putin deranjante daca stai prea mult asezat pe ele, ceea ce nu este o problema daca intentia dumneavoastra este sa aveti clienti care intra, consuma repede si pleaca. Insa daca vreti sa ii invitati la o sedere mai indelungata, timp in care acestia vor si cheltui mai multi bani pe ceea ce vor consuma, atunci este important sa investesti in niste scaune confortabile cu spatar inalt. In mod normal, scaunele de acest tip au o tapiterie din material textil care acopera o suprafata de cativa centimetri acoperita de spuma sau burete, care face sezutul scaunului mai confortabil, si mai moale. In plus, tapiteria poate veni in diferite culori si texturi, iar acest lucru va face scaunele mai usor de integrat in peisaj si usor de reconditionat, in caz de stricaciuni.

Cele mai comune, in afara scaunelor de lemn, sunt cele din fier forjat care imita un design clasic victorian. Pe acestea le vedem cel mai mult pe terase si in pub-uri, unde decorul merge putin inspre o atmosfera boema si gotica. Scaunele din fier forjat pot incorpora designuri foarte complexe si decorative cum ar fi embleme nobiliare, motive florale sau marine si altele. Finisajul lor, in mod normal, este in negru, simplu, dar in unele locatii foarte sofisticate, li se pot da note auri sau in culoare bronzului, pentru un aspect mai antic.
In trecut, scaunele si mesele de bar erau aproape intotdeauna din stejar si finisate in culoarea inchisa a acestuia, tocmai pentru a ascunde imperfectiunile care vin odata cu traficul mare din bar. Cu cat ne apropiem de ziua de astazi insa, culorile deschise castiga parca tot mai multa popularitate. Dintre tipurile de lemn, cele mai populare sunt, pinul antic, mahonul rosu si nucul. Alte mese si tipuri de scaun bar populare au cadrele din lemn frumos decorate cu soclurile inchise simple sau duble. Masa de cantina clasica inca se mai foloseste in unele locatii. Simplitatea sa este potrivita cu un decor rustic si completata bine de scaune de lemn in stil colonial.

Scaunele moderne, in schimb, vin intr-o varietate mult mai mare de materiale. Cadrele de lemn sunt inca destul de populare, desi unghiurile sunt mai drepte si suporturile pentru spatare usor ondulate. Picioarele sunt mai degraba drepte si bine cizelate, decat sculptate in diferite modele ornamentale.  Scaunele de bar din otel sunt alese adesea pentru rezistenta lor si pretul relativ scazut. In plus pot avea orice culoare a cadrului dorim si se incadreaza bine in diferite decorului ale camerei. Au un aspect proaspat si modern care e evident inca de la prima privire.

Daca proprietarul barului chiar doreste sa ofere confort indelungat clientilor sai, va opta in ziua de azi pentru scaune cu cadru de lemn si tapiterie din piele. In ultimul deceniu acestea au crescut in popularitate pentru ca pielea da o nota de eleganta dorita de multe locatii.  Aceasta poate fi disponibila in multe culori, si la fel si nuantele lemnului folosit la cadru.  Se potrivesc de minune unui restaurant elegant cu mese simple din lemn.

Dar tendintele contemporane de a le oferi clientilor confortul dorit nu se opresc aici. Multe cluburi au introdus in separee, dar nu numai, canapele confortabile din piele. Cateva astfel de canapele intr-o camera de dimensiuni mari dau un aspect de opulenta si de bunastare pe care clientii ii vor gasi foarte atragator. Combinate cu masute joase de cafea, vor atrage multi client si ii vor mentine o perioada mai lunga de timp in local. Si pana la urma asta isi doreste orice proprietar de bar, nu?

Comentariile sunt inchise