Testul poligraf – adevar sau minciuna?

Minciuna este opusul adevarului si este mai utilizata decat adevarul. De ce? Comform site-ului Wikipedia – Minciuna – este o afirmatie care este contrazisa de catre experienta, observatie sau bun simt, care este oferita de mincinos in mod premeditat sau spontan prin contorsionarea totala sau partiala a faptelor si a adevarului sau prin argumentarea selectiva, dar aparent semnificativa, a faptelor.

De minciuna suntem atrasi ca un magnet, la fel cum suntem atrasi de anumite lucruri de care nu ne permitem in viata si suntem tentati de  acel obiect sa-l avem.  Se poate demonstra pe orice persoana care este supusa unui test poligraf ca va minti cu orice chip sperand ca testul poligraf va fi in avantajul lor, insa se va dovedi adevarul, deoarece testarea poligraf va scoate la lumina adevarul.

Poligraful este un dispozitiv care masoara si inregistreaza un numar de parametri fiziologici ai unui subiect uman, asa cum ar fi tensiunea arteriala, pulsul, respiratia si conductivitatea pielii, in timp ce acestuia i se pun o serie de intrebari. Se presupune ca aceste masuratori sunt indicatori ai unei stari de anxietate care s-ar manifesta odata cu spunerea unui neadevar.

In fiecare zi misterul minciuni este prezent de fiecare data in viata noastra. Opriti orice sofer si intrebati-l daca sa urcat la volan dupa ce a consumat alcool, raspunsul: aproximativ 95% din ei vor spune ca nu. Supuse unui test poligraf se va descoperi ca procentajul arata de catre detectorul de minciuni este acelasi.

Raspunsul la intrebarea noastra ” Testul poligraf – adevar sau minciuna? ” nu poate fi decat – adevarul. De ce? Tindem sa mintim tot mai mult. Chiar si in pat ne mintim pe noi insine cand mimam orgasm. Minciuna este folosita si ca o scuza la cumparaturi, cand vedem un produs scump vom afirma ca nu ne place cum arata.

Comentariile sunt inchise