Totul despre asigurarea CASCO

CASCO este o asigurare facultativa, adica un sofer o incheie numai daca vrea, spre deosebire de asigurarea RCA care trebuie incheiata obligatoriu, daca dorim sa circulam regulamentar pe soselele patriei. CASCO este o asiugurare pe care o facem exclusiv in folosul nostru. Pe de alta parte, RCA-ul acoperea daunele tertilor si ne scutea de scos bani din buzunar in cazul in care produceam daune unor terti intr-un accident rutier produs din vina noastra. Pe de alta parte, CASCO acopera pagubele pe care le sufera doar autoturismul pe care noi il asiguram. Si nu numai pagubele, ci si furtul total sau partial.

De obicei asigurarile CASCO pot fi incheiate numai pentru masini care au fost intregistrate in tara noastra, exceptiile fiind foarte putine. De asemenea, un alt aspect interesant se refera la modul in care se stabileste care este valoarea asigurata. Pentru aceasta estimare se apeleaza la pretul de catalog al masinii la care se adauga valoarea dotarilor extra ale masinii si se valoare data de uzura (printr-un coeficient dat de numarul de km pe care autoturismul ii are la bord si cat de veche este masina).

Riscurile asigurate de CASCO se impart in 4 categorii, dupa cum urmeaza: avarie partiala, furt partial, avarie totala, furtul total. In categoria riscurilor neacoperite de asigurarea CASCO sunt incluse o serie de situatii in care culpa este a soferului. De exemplu, in cazul in care soferul conduce dupa ce a consumat alcool, droguri, nu are permis sau ITP lipsa, avarii anterioare considerabile, furtul cu chei potrivite etc.

Daca doriti o astfel de polita, este foarte simplu sa o obtineti. Acum puteti apela la furnizorii de asigurari online care va pun la dispozitie o multime de oferte cu preturi foarte avantajoase, cu mult mai bune decat cele pe care le veti gasi la agentii de asigurari din oras. Aici veti gasi mai mult de o asigurare CASCO ieftina pe care o putei comanda intr-o clipita si pe care o veti primi in mai putin de 24 de ore.

Comentariile sunt inchise