Totul despre incarcatoarele de laptop

Incarcatorul laptopului mai este numit si adaptor AC/DC, deoarece transforma curentul alternativ de la priza in curent continuu de voltaj mai mic, necesar fuctionarii laptopului.

Incarcatorul original de laptop va asigura alimentarea laptopului cu energie si totodata incarca si bateria laptopului. Este foarte importanta folosirea incarcatorului original de laptop corect pentru functionarea corespunzatoare a laptopului. In caz contrar se risca defectarea iremediabila a laptopului (se risca arderea placii de baza a laptopului).

Daca esti nevoit sa iti schimbi incarcatorul laptopului, ar trebui sa fii atent la urmatoarele aspecte:

1. Noul incarcator de laptop trebuie sa aibe exact aceeasi mufa de conectare cu laptopul ca cea de la incarcatorul de laptop original.

2. Noul incarcator de laptop trebuie sa produca exact acelasi voltaj ca incarcatorul de laptop original. Se pot verifica voltajul si amperajul incarcatorului de laptop original cu care functioneaza laptopul in parametrii normali uitandu-ne pe spatele carcasei laptopului. Voltajul si amperajul incarcatorului de laptop sunt scrise pe spatele incarcatorului laptopului.

3. Polaritatea noului incarcator de laptop trebuie sa fie exact ca cea a incarcatorului de laptop original. De obicei la incarcatoare de laptop +-ul (pozitiv) este in interiorul mufei de alimentare, iar – (negativ) -ul este pe exteriorul mufei incarcatorului de laptop.

Cand cumperi un nou incarcator de laptop, poti lua in considerare regulile:

Voltajul de iesire al incarcatorului de laptop trebuie sa fie la fel cu cel al incarcatorului original de laptop, iar amperajul poate fi la fel sau mai mare decat cel marcat pe incarcatorul original de laptop (sau cel specificat pe spatele laptopului).

Este necesar ca voltajul incaratorului de laptop sa fie cel indicat si nu mai mare deoarece daca voltajul incarcatorului de laptop este mai mare riscam sa ardem laptopul. Daca amperajul incarcatorului de laptop este mai mare nu avem astfel de probleme. Un amperaj mai mare al incarctorului de laptop poate asigura o incarcare mai rapida a bateriei. Totusi nu trebuie sa existe o diferenta foarte mare fata de amperajul incarcatorului de laptop original.

Daca trebuie sa achizitionezi un incarcator de laptop original sau compatibil vezi cele mai bune oferte de incarcatoare laptop originale si compatibile doar la 123-shop.ro

Cum se testeaza un incarcator de laptop:

Majoritatea incarcatoarelor de laptop nu se pot repara. Daca incarcatorul de laptop nu mai functioneaza in parametrii normali, atunci va trebui sa cumparam un incarcator de laptop nou.

1. Cum poti verifica daca incarcatorul de laptop nu functioneaza?

Putem testa incarcatorul de laptop cu un voltmetru. Daca la masuratoarea pe care o faci pe ecran primesti valoarea 0 (zero) inseamna ca ai un incarcator de laptop defect. Exista totusi si posibilitatea ca pe voltmetru sa fie afisata tensiune normala si incarcatorul de laptop sa fie defect. Cauza: incarcatorul de laptop nu rezista in sarcina.

2. In unele cazuri este foarte posibil ca unitatea de transformare sa nu fie defecta, in schimb sa existe probleme cu mufa de alimentare a incarctorului de laptop sau chiar cablul dintre mufa si unitatea de transformare sa fie intrerupt.

Daca te afli in situatia in care este de vina cablul sau mufa de alimentare a incarcatorului de laptop este recomandata cumpararea unui nou incarcator de laptop.

De ce sa cumparam un incarcator laptop original?

Diferenta intre un incarcator de laptop original si un incarcator de laptop compatibil este sensibila!!! Din punct de vedere calitativ un incarcator de laptop original este mai durabil decat un incarcator de laptop compatibil. Durata de viata a unui incarcator de laptop original fata de un incarcator de laptop compatibil este similara iar diferenta de pret intre cele doua tipuri de incarcatoare este de ~ 25 %. Pentru oferta completa de incarcatoare laptop originale si incarcatoare laptop compatibile vezi site-ul!

Comentariile sunt inchise