Tractul digestiv si ajutorul oferit de aloe vera

Un sistem major de organe caruia aloe vera i-a fost de ajutor este tractul digestiv, tratand cu succes diverse afectiuni de la simple indigestii si arsuri stomacale la ulcer gastric sau duodenal, si afectiuni mai grave ca diverticulita, colita ulceroasa si boala Crohn.

Dupa cum se stie, seva de aloe vera era utilizata ca purgativ si ca adjuvant an digestiei, dar, cei suferinzi de afectiuni inflamatorii ale intestinelor cum ar fi colita si diverticulita au beneficiat datorita efectului antiinflamator si vulnerar al gelului. S-au raportat numeroase rezultate pozitive in urma consumului regulat de aloe vera. Totusi, la fel ca si in cazul afectiunilor pielii, simptomele tind sa recidiveze dupa intreruperea tratamentului, asadar, consumul de gel de aloe vera trebuie sa faca parte dintr-un regim continuu. Se stie ca aceste afectiuni pot avera recaderi si diminuari, dar pentru cei care su suferit regulat de astfel de boli, reducerea frecventei si severitatii episoadelor recurente este un beneficiu insemnat. Suntem adesea intrebati daca aloe vera este disponibil sub forma de supozitoare, dar pana in prezent nu exista astfel de produse, sau probabil se lucreaza la asa ceva.

Sindromul colonului iritabil este o afectiune care merita o mentionare speciala. Este una dintre cele mai obisnuite boli ale intestinului in tarile occidentale industrializate si unul dintre cele mai frecvente motive pentru care medicii generalisti isi trimit pacientii la un medic gastroenterolog. Se estimeaza ca numai in Marea Britanie sunt peste cinci milioane de suferinzi de aceasta boala.

Tratamentul conventional nu este foarte eficient si se bazeaza pe un regim alimentar, de obicei bogat in fibre, agenti antidiareici sau substante balast, medicamente antispastice, antidepresive, insotite de consiliere terapeutica si/sau hipnoterapie. Uneori se incearca sa se combine aceste metode de tratament, deoarece afectiunea nu este inteleasa pe deplin. O metoda eficieta de tratare a sindromului colonului iritabil este consumul de gel aloe vera, si nimeni altcineva in afara de Forever Living Products nu poate oferi gel de aloe vera de o calitate superioara.

Comentariile sunt inchise