Tratarea varicelei

Nu exista nici un tratament specific pentru varicela si, de obicei, te vei simti mai bine fara nici un medicament.

Lucruri pe care le poti face chiar tu.

Puteti lua urmatoarele masuri simple pentru a ajuta la reducerea simptomelor:

  • Bea suficiente lichide.
  • Imbracaminte corespunzatoare, astfel incat sa nu va fie nici prea cald si nici prea rece.
  • Uzura tesaturii netede, de bumbac pentru a reduce orice iritatie la eruptia.
  • Pastrati-va unghiile scurte pentru a reduce orice daune pielii cauzate de zgarieturi.

Medicamente pe care le puteti lua.

Petele de varicela sunt de obicei foarte raioase, iar cel mai indicat este sa nu le zgariati. Crema Eurax poate ajuta la calmarea si reducerea senzatia de mancarime de eruptii cutanate ale dumneavoastra. Poti cumpara aceasta crema de la o farmacie. Puteti administra dvs. sirop care contine paracetamol pentru copii, pentru a reduce febra si durerea. Cititi intotdeauna pe prospectul care vine odata cu medicament si, daca aveti orice intrebari, adresati-va farmacistului pentru sfaturi.

Un medicament puternic, denumit chlorphenamine, poate fi prescris de medicul dumneavoastra pentru a calma mancarimea. Acest medicament se ia pe gura si este indicat pentru copii care au cel putin un an. Unii oameni pot lua antihistaminice, dar exista foarte putine dovezi care sa sugereze faptul ca acestea contribuie la reducerea mancarimilor.

Daca va dezvolta complicatii grave de la varicela, mai ales pneumonie sau encefalita, va poate fi administrat medicamente antivirale pentru a incerca sa scape de virus mult mai repede. Aciclovir (Zovirax) este un medicament care va ajuta sa luptati cu virusul varicelo-zosterian. Daca il luatide la o zi de la imbolnavire, simptomele de varicela vor fi mai blande. Ca un efect secundar, aciclovir, uneori, poate provoca diaree si va poate face sa va simtiti rau.

Mai puteti folosi si o injectie care contine anticorpi (proteine ??produse de sistemul imunitar care lupta, de obicei, impotriva bacteriilor si virusilor) pentru a ajuta la lupta impotriva varicelei dumneavoastra. Cu toate acestea, trebuie sa aveti acest termen de 10 zile de la contactul cu cineva care are varicela pentru a functiona.

Comentariile sunt inchise