Travertin

Travertinul este o roca sedimentara poroasa de calcar, alcatuita din calcit, calcit slab magnezian si aragonit, care are o culoare galbuie, pana la bruna. Travertinul se prezinta in doua varietati structurale: travertin compact (stratificarea s-a depus sezonier: vara, benzile mai groase si mai deschise la culoare, iarna benzile mai subtiri si mai inchise la culoare) si travertin spongios. In general, travertinul este poros; daca se inchid porii cu praf de ciment, prin slefuire si lustruire, travertinul capata o suprafata la fel de fina ca si marmura. Acesta se foloseste ca piatra de constructie, la placatul fatadelor, peretilor interiori si a pardoselilor, ori ca blat de bucatarie sau baie.
Variatiile de culoare, marime, textura si porozitate sunt parte integranta a caracteristicilor naturale ale produselor. Folosind travertinul, dati o imagine unica pardoselilor, nervurile naturale ale acestuia oferind un aspect interesant placilor, aspect pe care nu il veti regasi la alte placi. Se foloseste travertinul indeosebi in zonele cu umezeala ridicata, dar si pentru placarea suprafetelor din preajma piscinelor sau in gradini.
Va oferim cea mai bogata selectie in materie de travertin pentru interior si exterior, o gama larga de culori care sa ofere un plus de originalitate locuintei tale. Lucrarile noastre se bazeaza pe piatra travertin, blaturi si placari travertin, lavoar pentru baie din travertin sau mozaic de travertin. Utilizarea pietrei decorative pentru decorarea spatiilor exterioare sau interioare imbunatateste simtitor aspectul acestor spatii. O zona decorata cu travertin in gradina casei, imbogateste aspectul acesteia si ii confera o nota sofisticata. In concluzie, orice constructie poate fi innobilata prin placari cu travertin: curtile, gradinile interioare sau exterioare, aleile, strazile, fantanile, semineele, spatiile pentru gratar, dar si etajele, fatadele, gardurile care imprejmuiesc proprietatile, scarile, obiectele decorative, cum ar fi: coloanele, capitelurile, mesele sau scaunele.
Cele mai cunoscute lucrari din travertin sunt Masa tacerii si Poarta sarutului ale sculptorului roman Constantin Brancusi.
Pentru informatii suplimentare, consultati MG Stone.

Comentariile sunt inchise