Trecerea de la presa scrisa la portaluri online cu specific auto

Utilizarea de anunturi masini in mediul online

anunturi-autoIn urma deschiderii granitelor, a aderarii Romaniei la UE, in tara noastra a fost introdus un flux important de masini second hand. Parte din aceste autoturisme au fost utilizate si achizitionate direct de catre proprietari sau membri ai familiei acestora, in timp ce multe din aceste masini au fost vandute altor persoane. S-a accentuat foarte mult astfel rolul si importanta pe care l-au avut publicatiile scrise in promovarea prin rubricile de anunturi vanzari auto. Aceste categorii s-au extins tot mai urmatorii ani, existand chiar publicatii, reviste dedicate acestui singur segment – vanzarile de masini second hand.

Numeroase dezavantaje, atat implicate de costurile mari, cat si de spatiul mic de publicare au facut ca lucrurile sa se schimbe in ultimii doi ani. Dealerii sau persoanele care se aflau de latura vanzatorilor erau in cautare de modalitati de a prezenta anunturi complete, cat mai detaliate, cu cat mai multe fotografii. Astfel, din aceasta dorinta tot mai mare de informare completa, de creeare a unei piete tot mai transparente,  au inceput sa apara site-urile de anunturi masini second hand. Acestea permiteau publicarea anunturilor cu numeroase rubrici, adaugare de poze, afisarea datelor complete de contact – plus alte facilitati de gestionare a informatiei  deja introduse.

Acest fenomen s-a extins exponential o data cu cresterea ratei de penetrare a internetului in tara noastra – peste 7 milioane de oameni au acces la reteaua mondiala de informatii, spun statisticile oficiale. Dintre acestia, o mare parte acceseaza retelele sociale zilnic. O corelare simpla, a acestui marketing online nu poate sa aduca decat o singura concluzie: pentru a obtine o rata cat mai mare de afisare a acestor anunturi de vanzari auto, publicati pe un portal de specialitate, permiteti ca anunturl sa fie reafisat pe pagina respectivului site de pe facebook, dupa care republicati linkul oridecate ori este necesar. Astfel sansele de a vinde cresc enorm, indiferent de locatia masini, tipul si starea ei.

Comentariile sunt inchise