Trenul Hayabusa

Trenul Hayabusa este un tren japonez care face 2 calatorii intre Tokyo si orasul Aomori din nordul Japoniei, si o calatorie intre Tokyo si Sendai care este situat in centrul Japoniei. Fiind considerat unul dintre cel mai luxos tren al Japoniei prin designul original si prin tehnologia de ultima generatie este considerat si un tren de mare viteaza, desi nu depaseste viteaza marelui tren legendar Harmony Express care mergea cu 350 km/h, acesta atingand viteaza de doar 320 km/h, dar dupa cum spun constructorii accentul sa pus mai mult pe partea de siguranta si nu pe viteaza.

In mare parte acest tren a fost creat pentru oameni de afaceri „business man” care au nevoie de confort, rapiditate si siguranta. Pe partea de confort poti beneficia de propriul steward care sa iti prezinte o mica parte din Japonia daca esti turist si care te serveste cu mancare si bautura, iar tot pe partea de confort s-a pus mare accent pe cumpararea biletelor online la aceste curse, venind vorba de rapiditate 320km/h spune totul de la sine, iar siguranta nu lasa de dorit tinand cont ca nu s-a inregistrat nici un om mort intr-un acident feroviar de cand se foloseste sine speciale pentru mare viteaza.

Dupa 14 ani de asteptare japonezii au primit ceea ce si-au dorit: un tren compact din toate punctele de vedere. Ei prefera transportul feroviar deoarece pun mare pret pe siguranta lor, din aceasta cauza Japonia pune mai mare accent pe transportul pe sine decat pe cel aerian. Desigur ca acest tren a atras si interesul altor state care sunt gata sa cumpere tehnologia. In momentul lansarii biletelor acestea sau epuizat foarte repede, iar cele  mai multe au fost vandute pe internet in tara, dar si in afara. Multi oameni cu un statut social dezvoltat curiosi din fire au venit sa vada marele tren care in romana este tradus Soimul japonez.

Pe langa confortul, siguranta si viteaza care o ofera acest tren iti prezinta o mare parte din japonia intr-un timp foarte scurt  pe ruta pe care functioneaza. Mersul trenurilor poate fi verificat oricand online, de pe calculator sau telefonul mobil.

 

Comentariile sunt inchise