Troieni – Mituri si adevaruri

Nu cu mult timp în urma, utilizatorii de PC-uri cu mai multe cunostinte au fost constienti de riscurile pe care virusii informatici le genereaza. Doar cu cativa ani mai tarziu, aproape fiecare utilizator de PC este constient de pericolele foarte reale, pe care un virus le reprezinta. Multi dintre noi folosesc o forma de software anti-virus .

Doar un novice ar pune astazi sub semnul întrebarii necesitatea unui bun software anti-virus . Cu toate acestea multi utilizatori nu îsi dau seama ca aceste programe pot oferi de fapt utilizatorilor un fals sentiment de securitate. O greseala comuna este si se presupune ca software-ul anti-virus înseamna în mod automat ca sistemul dvs. este sigur. Nu este. Cele mai multe aplicatii anti-virus se ocupa în mod special de un singur lucru – virusii. Ei nu protejeaza sistemul de intrusi, si nu asigura ca alte software-uri pe care le poate utiliza sunt securizate si legitime.

O alta ipoteza foarte periculoasa pe care multi utilizatori de software anti-virus o adopta, este ca aplicarea acestor anti-virusi va mentine, de asemenea, sistemele fara troieni. Nu este a?a. Pentru a în?elege acest lucru, s? privim cu un pas înapoi.

În ciuda faptului ca acestia sunt adesea confundati, virusii si troienii sunt doua lucruri foarte diferite. Un virus prin definitie face copii de sine si se raspandeste. Un troian pe de alta parte, de asemenea, cunoscut ca un cal troian, este pur si simplu un program care pretinde a fi altceva.

Deci, de ce sunt troienii atat de periculosi? Ideea de baza este ca atunci cand descarca?i un program, de exemplu, cel care credeti ca este un fel un joc demo , atunci cand rulati demo-ul, spre surprinderea ta, nu se întâmpla nimic. Sau asa ai crezut.

Ce s-a întamplat este ca v-ati instalat fara sa stiti o forma de program pe hard disk. Poate ca va fi o aplicatie foarte de baza, si pur si simplu stergeti unele fisiere de pe sistemul dumneavoastra. Poate e un instrument si mai sinistru, care va oferi de fapt, alte persoane acces deplin la hard disk-ul si sistemul dumneavoastra. Suna ridicol? Se întampla literalmente în fiecare zi, pentru utilizatorii de computere din întreaga lume.

Daca troianul care tocmai l-ati descarcat involuntar si instalat va sterge fisierele din sistemul dvs, va deschide conexiunea dvs. de web pentru a snoopers, partaja mesajele de posta electronica sau viziona pur si simplu tot ceea ce faci, un lucru e sigur. Tu nu-l vrei acolo.

Si faptul înspaimantator? Cele mai multe aplicatii anti-virus nu va protejeaza sistemul dvs. de troieni. De ce? Ei bine, adevsrata întrebare este de ce ar trebui ei? Asa cum s-a explicat, un virus si un troian sunt doua lucruri foarte diferite. Notiuni de baza de la un medic împotriva gripei nu te va proteja de a fi lovit de un autobuz dupa ce parasiti operatia. Sunt necesare alte masuri preventive.

Deci, în scenariul de mai sus a utilizatorului descarca ceea ce el crede ca este un joc demo, poate chiar scana fisierul cu software-ul lor anti-virus, si totul sa fie ok. De ce? Deoarece fisierul nu este infectat cu un virus. Software-ul anti-virus nu ne spune ca software-ul este sigur pentru a-l instala, nu ne spune ca nu va face o mizerie in fisierele sistemului, si cel mai important, nu ne spune ca nu contine un troian.

Pe scurt, daca doriti sa va pastrati PC-ul în conditii de siguranta, urmati trei sugestii importante.

  • Utilizati o buna aplicatie anti troian, care ofera actualizari periodice pentru troieni. Utilizati software-ul în mod regulat, si pastrati-l actualizat.
  • Utilizati o buna aplicatie anti-virus, care ofera actualizari regulate de baze de antivirus. Utilizati software-ul Emsisoft Anti-Malware gratuit cu protectia sa in timp real.
  • Mentine sistemul de operare actualizat cu probleme de securitate rezolvate. Detalii despre actualizari de securitate Microsoft pot fi gasite pe site-ul lor.

Comentariile sunt inchise