Vacanta in Spania

In fiecare an romanii opteaza pentru vacante last minute ieftine in strainatate, alegand tari ca Spania. Spania este a doua tara cu cei mai multi turisti din lume dupa Franta cu un sistem turistic exceptional. Sunt multe orase si statiuni pe care le puteti vizita in Spania , ca Madrid, Barcelona, Malaga, Valencia si faimoasa insula Ibiza. Sunt foarte multe hoteluri construite pe litoralul si chiar in afara lui cu servicii incredibile la preturi rezonabile.

Cel mai bun anotimp pentru a vizita aceasta tara este vara deoarece totul prinde viata. Mancarurile traditionale din bucataria iberica diversificata este renumita in toata lumea pentru gustul ei unic si foarte placut. Costurile unor sejururi pe litoralul spaniol sunt foarte mici in comparatie cu alte state din Europa. Ele incep de la 350 de euro 3 stele si pot ajunge la 400 de persoana pentru 4 stele.

In secolul al IX-lea I.Hr. grecii, fenicienii, celtii si cartaginezii au invadat peninsula iberica iar mai tarziu. Aceasta a fost cucerita de vizigoti in perioada secolului al V-lea iar acestia au rezistat atacurilor date de catre maurii. Maurii sunt nord africani de religie islamica ce au rezistat in peninsula pana in 1492. Inchizitia spaniola a fost instaurata de catre Regina Elisabeta I in 1478. Timp de sute de ani aceasta forma a dainuit iar in anul 1834 avea sa fie abolita de catre regina Elisabeta a II a. Pana in 1512 Spania era impartita in mai multe bucati, Navarre, Castile, Granada, Aragon, Napoli.

Una din cele mai bune statiuni de pe litoralul spaniol este Costa Brava. Este situata in orasul Gandia, un oras foarte mare pe coasta peninsulei. Distanta dintre oras si plaja este de 2 km , orasul fiind plin de monumente istorice ce poate fi vizitat. Puteti spune ca “impuscati 2 iepuri dintr-un foc” cu o vacanta aici. Plaja este intinsa pe o distanta de 11 km si este foarte ingrijita cu un nisip galbui si cu o apa cristalina. Puteti gasi oferte de vacanta in Spania la orice agentie de turism sau chiar pe internet pe site-urile de profil. In cazul in care veti face o calatorie in Spania veti vedea cu ochi dumneavoastra peisajul splendid pe care il detine coasta spaniola.

 

Comentariile sunt inchise