vacanta la baile herculane

Baile Herculane situata in partea de sud-vest a Romaniei in Banat la o altitudine de doar 168m intr-un spectaculos decor montan pe cursul Vaii Cernei. Statiunea balneo-climaterica are este una din cele mai vechi si este una din putinele statiuni balneare care pastreaza si azi particularitatile Imperiului Roman. Originile statiunii intinzandu-se pe o perioada de aproximativ doua milenii.

Centrul de sanatate important considerat, le ofera turistilor o baza moderna de tratament, principalul factor terapeutic fiind izvoarele sulfuroase si multe bai termale. Statiunea ofera turistilor si numeroase locuri de cazare. Ca atractii turistice statiunea va pune la dispozitie Cascada vinturatoarea herculane comparata cu un suvoi de apa trasformata in ploaie fina si pana la cascasda drumul ne dezvaluie frumuseti de nedescris. Platoul Coronini o poiana mare loc de odihna cu priveliste catre Valea Cernei. Crucea Alba unul din cele mai spectaculoase trasee din bazinul Cernei. Grota Haiducilor unde observam urme din paleolitic contind si urme din trecutul dacic.Doua Parcuri Nationale pe Valea Cernei Concurente cu multe alte parcuri din Europa

Primele constructii balneare  in afara celor romane, s-au construit in perioada dintre anii 1724-1737 si purtau pe atunci numele de Baia comuna. In perioada calda statiunea va pune la dispozitie strandul “Crucea Chizelei” cu dimensiuni ompice  situat pe Valea Cernei. Din statiune se pot face excursii care au la baza trasee turistice in muntii Mehedinti.

Comentariile sunt inchise